I en ny måling fra Megafon fører Lars Løkke og blå blok over Helle Thorning og rød blok. Målingen giver et blåt flertal på 50,9 procent, mens rød blok ville få 49,1 procent af stemmerne. Det er første gang, siden september 2010, at blå blok fører en meningsmåling.

- Det er virkelig stort for Løkke. Han har været underdrejet i meget lang tid med et hav af dårlige sager, der har gjort, at danskerne ikke har følt, at han har trådt i karakter som landets leder. Han lavede en kæmpe satsning med sit forslag om at afskaffe efterlønnen, og det var et forslag, som flere i Venstre var imod, men som nu har vist at give kredit hos vælgerne, siger B.T.s politiske kommentator, Helle Ib.

Målingen viser også, at Venstre går frem til 24,3 procent.

- De her nye tal viser, at vælgerne gerne vil belønne en politiker, der siger, hvad han mener, og hvad han står for. Jeg tror, at danskerne generelt i den kommende valgkamp vil fokusere på økonomisk ansvarlighed, og der er kommet en forståelse af, at det offentlige forbrug ikke bare kan blive ved og ved med at stige, siger Helle Ib.

Hvorfor tror du, at Løkke nu pludselig er foran i meningsmålingerne?

Er det fordi Løkke er trådt i karakter med efterlønsforslaget?

Eller viser Helle Thorning ikke statsministerformat?