____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Det er ikke første gang, at der ikke er hundrede procent enighed, og det tager jeg helt roligt.

Sådan sagde Statsminister Helle Thorning-Schmidt på det ugentlige tirsdagspressemøde om den interne kritik, som blandt andet trafikordfører Rasmus Prehn fremsætter i tirsdagens udgave af Politiken. Her stemmer han i koret af socialdemokratiske politikere rundt om i landet, heriblandt tidligere minister Ritt Bjerregaard der mener, at regeringen gør for lidt for de tusindvis af danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

- Jeg kan godt forstå, at mange er utålmodige, men som jeg også sagde i min nytårstale: der er ingen snuptagsløsninger, sagde statsministeren på pressemødet, hvor hun fremlagde planerne om en ny jobskabelsespakke, der skal hjælpe de mange ledige i job. Hun har bedt regeringens økonomiske ministre om, inden 1. marts, at komme med konkrete forslag til hvordan der kan skabes flere job.

Rasmus Prehn er glad for statsministerens udmelding, men mener ikke at debatten vil forstumme af den grund.

- Det sender det signal som jeg gerne vil have bliver sendt. Nemlig at det vi knokler allermest for i Socialdemokraterne er at skabe job, så det, at hun vælger at sætte den dagsorden netop i dag synes jeg da er vand på min mølle. Men det er klart, at jeg har flere andre forslag, og den debat kommer til at fortsætte, siger han.

Ny utilfredshed

Og nu melder Socialdemokraternes forsvarsordfører Bjarne Laustsen sig også i koret af utilfredse socialdemokrater. I et indlæg til det nordjyske fagblad, Faget, kritiserer han regeringens beskæftigelsespolitik. Han kalder akutpakken et godt politisk håndværk, men tvivler stærk på at det er tilstrækkeligt.

- Desværre er jeg bange for, at vi ikke når målene inden den 1. juli og derfor tror jeg vi kommer til at se på sagen igen, skriver han.

Han foreslår ligesom Rasmus Prehn, at man fremrykker de offentlige investeringer, og får gang i anlægsbyggeri, der kan skabe flere job.

- Som eksempel er det jo fuldkommen vanvittigt, at kommunerne har sparet så meget, at der er forbrugt otte mia. kr. mindre, end der var aftalt. Det ville jo være fantastisk at få flyttet disse penge over på anlægsbudgetterne. Det var noget, der ville kunne mærkes på beskæftigelsen, skriver han.