Lyt til artiklen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt erkender, at hun på sit pressemøde tog fejl om betalingsringen fra regeringsgrundlaget.

Helle Thorning-Schmidt (S) erkender nu, at hun tog fejl, da hun på sit ugentlige pressemøde afviste et spørgsmål fra TV2s politiske redaktør om betalingsringen med henvisning til, at han ikke refererede regeringsgrundlaget korrekt.

- Jeg må bare erkende, at TV2s politiske redaktør kan regeringsgrundlaget bedre, end jeg gjorde. Jeg lavede en fejl, siger statsministeren nu til B.dk, som efterfølgende har taget sagen op.

I dagens Berlingske slår kræfter i regeringen tvivl om, hvorvidt det over hovedet kan betale sig at etablere en betalingsring, fordi nye interne regeringsberegninger viser, at indtægterne kun vil løbe op i omkring 700 til 800 millioner kroner og ikke de planlagte cirka to milliarder kroner, som er nævnt i regeringsgrundlaget. Penge som skal gå til bedre og billigere kollektiv trafik.

Derfor blev Helle Thorning-Schmidt spurgt ind til, om hun kunne garantere, at der kom cirka to milliarder kroner i indtægter fra betalingsringen. Men det spørgsmål afviste hun at svare på med henvisning til, at der kun står i regeringsgrundlaget, at indtægterne "højest" bliver to milliarder.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt afviser, at der var tale om en nødløgn.

Dit svar er ellers meget bekvemt, fordi hele diskussionen går på, hvor meget det kan indbringe. Betyder det, at det bliver to milliarder?

- Nej, det betyder, at vi får det ind på en betalingsring, som der står i regeringsgrundlaget. Det bliver i det lag. Der står, at det forventes at blive omkring to milliarder, så det er ikke nagelfast to milliarder, siger Helle Thorning-Schmidt.

Du siger, at det vil ligge i det lag omkring to milliarder. Hvis det ryger under en milliard, vil det så stadig være i det lag?

- Jeg tror ikke, det tjener noget, at gå ind i det enkelte tal. Vi sidder i øjeblikket og beregner på, hvad der vil være en god trængselsring, og vi lægger et forslag frem, når vi er færdige.

Der er forlydender fremme om, at det kommer til at ligge omkring 700-800 millioner kroner. Kan det så overhovedet betale sig at etablere en betalingsring, hvis det lander helt dernede?

- Jeg tror ikke, det tjener noget formål at gå ind i de enkelte tal, fordi vi lige nu sidder og beregner tingene, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.