Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, kalder alligevel ikke Holger K. Nielsen (SF) i samråd angående dennes Cuba-udtalelser.

Holger K. Nielsen (SF) overtog torsdag udenrigsministerposten fra Villy Søvndal (SF), og i den forbindelse gav han den afgående minister en hængekøje og CD med cubansk musik, så Villy Søvndal kunne 'drømme sig til de cubanske strande og det cubanske paradis'.

Det tolkede flere som værende en hyldest til stalinistisk regime, men den påstand afviser hovedpersonen selv fredag. Han mener, at folk godt kan analysere sig frem til, at han selvfølgelig henviste til Cubas strande.

Efter Holger K. Nielsen redegjorde for sin udtalelse, ønsker Søren Pind ikke længere at kalde ham i samråd.

- De udtalelser mener han ikke længere. Så i den forstand er der ingen grund til at indkalde til samråd, siger Søren Pind til TV2 News, samtidig med, at han pointerer, at han stadig står ved, at det var en dum bemærkning fra Holger K. Nielsen.

- Jeg synes, det er en dum udtalelse. Det synes Enhedslistens Per Clausen også. Men, hvis vi kigger tilbage på de samråd, der har været de seneste uger, så er det måske en meget god ide at lade julefreden sænke sig.

Minimal støtte fra bagland

Mens mange danskere det seneste døgn har udtrykt deres utilfreds på blandt andet Søren Pinds Facebook-profil, oplevede Søren Pind heller ikke meget støtte fra sine partifæller i sagen, efter han overvejede at indkalde den nyslåede udenrigsminister, Holger K. Nielsen, i samråd på sin første arbejdsdag.

Først langede europaparlamentarikeren Jens Rohde (V) ud efter Søren Pind, der mente, at Holger K. Nielsen havde vigtigere ting at tage sig end at forsvare en tale under løsslupne forhold, og efterfølgende udtalte Bertel Haarder (V), at Holger K. Nielsen blot havde talt med humor for øje.

- Jeg er sikker på, at Holger K. ville drille Villy med hans røde fortid, hvor han lige som mange andre på venstre fløjen dyrkede Fidel Castro, Cuba osv. Men jeg er sikker på, at det bare er drilleri, og er det rigtigt, så er historien jo ikke længere, sagde Bertel Haarder og fortsatte:

- Men jeg kan også godt forstå Søren Pind, for hvis man som udenrigsminister beskriver Cuba som paradis, så kan det være lige så opsigtsvækkende, som når statsministeren tager en 'selfie' i Johannesburg. Så Søren Pind vil åbenbart have slået fast, at det var en spøg.