Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Peter Østergaard mener ikke længere, at Socialdemokraterne støtter arbejdernes kamp

Peter Østergaard stemte på Socialdemokraterne ved sidste folketingsvalg, men var der valg i morgen, ville krydset gå til de blå.

Den 50-årige jord- og betonarbejder har skiftet politisk ståsted. Han mener ikke længere, at Helle Thorning-Schmidt og resten af partiet tænker tilstrækkeligt på ham og hans kolleger på byggepladsen.

- Jeg ved godt, det kun er et halvt år siden, at der var valg, og de skal selvfølgelig have noget tid, men min tålmodighed er opbrugt, siger Peter Østergaard, da BT i går møder ham i skurvognen i Bagsværd, hvor han og kollegerne skifter tøj efter dagens arbejde.

Mange skifter parti

Han er en af mange faglærte og ufaglærte arbejdere, som gennem de seneste måneder har skiftet politisk ståsted.

Det viser en undersøgelse, som professor Søren Risbjerg Thomsen har udarbejdet for Altinget.dk på baggrund af mere end 30.000 interview.

- Jeg ved ikke præcist hvilket parti fra den blå blok, jeg ville stemme på, men jeg har fået nok af rød blok, siger Peter Østergaard, der har været i byggebranchen i 30 år.

- Det kan ikke være rigtigt, at vi nu er blevet trykket af den tidligere regering gennem mange år – og når der så kommer en rød regering, foreslår den, at vi skal arbejde mere, f.eks. også på store bededag. Det er helt hen i vejret, siger Peter Østergaard.

Han mener også, at forslaget om en betalingsring i København på flere måder har været en tabersag.

Ikke råd til betalingsring

- Det er heller ikke godt for en arbejder, at de havde planer om en betalingsring. Det har vi ikke råd til.

I min branche får folk en stor udgift, hvis de dagligt skal betale for at komme ind til København, hvor rigtig mange byggerier er i gang, siger Peter Østergaard og fortsætter:

- Det er jo også en fadæse, at de lover, at betalingsringen kommer – og kæmper for den – for så pludselig at afblæse det hele.

Peter Østergaard understreger dog, at Socialdemokraterne stadig kan nå at vinde hans stemme tilbage, men at det kræver mange snarlige forbedringer.

Andre læser også