Folketingsmedlem Mikkel Bjørn har meldt sig ud af Nye Borgerlige og ind i Dansk Folkeparti. Det oplyser DF-formand Morten Messerschmidt på Twitter.

Samtidig skriver Mikkel Bjørn i et længere Facebook-opslag om sin beslutning.

Her erklærer han, at han selv har 'begrænset parlamentarisk erfaring til at bakke et formandskandidatur op', som det ellers har været spekuleret.

Det efterlader ifølge Mikkel Bjørn blot én mulighed som formand for Nye Borgerlige: Lars Boje Mathiesen.

»Lad mig sige det ligeud. Lars er knalddygtig – og ingen kan som han udstille venstrefløjens misbrug af skatteborgernes penge, så de står afpillede tilbage,« skriver Mikkel Bjørn.

»Men Lars er også en solorytter. Der efterlades ikke meget plads til samarbejde, konstruktiv dialog og fælles fodslag. Personen Lars ender indimellem med at fylde så meget, at partiets interesser og andre personer må vige,« konstaterer Mikkel Bjørn desuden.

Mikkel Bjørns skifte kommer kort efter, at Pernille Vermund meddelte, at hun stopper som formand for Nye Borgerlige.

I stedet skal der vælges ny formand 7. februar på en ekstraordinær generalforsamling.

Tidligere har Nye Borgerlige også sagt farvel til Mette Thiesen, og man er nu nede på fire folketingsmedlemmer. Dansk Folkeparti er modsat oppe på seks folketingsmedlemmer.

DF-formand Morten Messerschmidt glæder sig over Mikkel Bjørns beslutning om at forlade Nye Borgerlige og tilslutte sig Dansk Folkeparti.

»Jeg er rigtig glad for, at Mikkel Bjørn Sørensen i dag har meldt sig ind i DF. Han har igennem sit politiske arbejde i mange år imponeret mig som en stærk national stemme i værdi- og udlændingedebatten. Jeg glæder mig til at byde ham velkommen i DFs folketingsgruppe,« siger Messerschmidt.