Trump er så kendt for sit håndtryk!

At give håndtryk til den amerikanske præsident er en kunst i sig selv. Og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen blev taget lidt på sengen, da hun blev spurgt, hvad hun vil gøre ved Trump-håndtrykket, hvis hun bliver statsminister.

I et live interview med chefredaktør for Euroman Karl-Erik Stougaard fortalte hun, at hun bestemt ikke er imponeret af den amerikanske præsident, men spørgsmålet om håndtrykket var hun ikke forberedt på.

Når du nu skal give ham et håndtryk, bliver det så et Lars Løkke-guttermand-håndtryk, eller vil du lave en pres-konkurrence ligesom Emmanuel Macron?

»Det har jeg ikke tænkt over endnu, må jeg sige. Måske vil jeg bare give ham en krammer,« sagde hun til stor morskab for tilhørerne.

Mette Frederiksen er ligesom så mange andre politikere på Bornholm i disse dage, mens Folkemødet er i fuld gang. Og teltet var også helt fyldt, mens den kvindelige oppositionsleder var på scenen til et personligt interview.

Mette Frederiksen har mange debatter og arrangementer, mens hun er på Folkemødet fra 15.- 18. juni.
Mette Frederiksen har mange debatter og arrangementer, mens hun er på Folkemødet fra 15.- 18. juni. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Udmeldingen om at kramme den amerikanske præsident kom kort efter, hun havde kritiseret Donald Trump temmelig hårdt:

»Det er en amerikansk præsident, der ikke fylder skoene ud. Gå nu forrest! Vis, at USA er en del af et forpligtende fællesskab. Verden kan ikke klare sig uden USA, og derfor vil de altid være vores vigtigste og nærmeste allierede, uagtet hvem der er præsident.«

Socialdemokraten mener dog stadig, at håbet for det internationale samfund er lysegrønt, selv om amerikanerne nu har trukket sig ud af klimaaftalen fra 2015, som Det Hvide Hus bekendtgjorde efter G7-topmødet i slutningen af sidste måned.