Meld og Feld-sagen får ingen konsekvenser for hovedpersonen Morten Messerschmidt.

Det kan man udlede af DF-formand Kristian Thulesen Dahls kommentar til sagen på Facebook, og det bliver bakket op af DFs pressetjeneste overfor B.T:

Thulesen Dahl er ikke til at træffe, men skriver på Facebook også, at han er træt af, at sagen har varet så længe.

»Godt at Olaf omsider efter mere end 3 år overdrager sagen til de respektive nationale myndigheder. Jeg har stor tillid til dansk politi. Nu kan vi forhåbentlig snart få sagen afsluttet.«

»Jeg er fortsat af den opfattelse, at nok har der været tale om en rodebutik i Meld og Feld, men i forhold til Danmark rækker sagen ikke til mere end det,« skriver Kristian Thulesen Dahl.

Søren Frank interviewer en kendt person over en frokost. Her med Morten Messerschmidt på restaurant Alsace. Messerschmidt har udviklet en faible for klassisk fransk mad og vin gennem sine år i Bruxelles
Søren Frank interviewer en kendt person over en frokost. Her med Morten Messerschmidt på restaurant Alsace. Messerschmidt har udviklet en faible for klassisk fransk mad og vin gennem sine år i Bruxelles Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Den sidste sætning friholder Morten Messerrschmidt for politisk ansvar i sagen, og det er også den melding, B.T. får fra pressetjenesten.

EU's antisvindelkontor, Olaf, har afsluttet sin undersøgelse af Meld og Feld og konkluderet, at der har fundet uberettigede udbetalinger sted, bl.a. til Dansk Folkeparti, som for længst har tilbagebetalt to mio. kr.

Olaf har mandag videregivet sagen til Bagmandspolitiet.

»Nu foreligger der en rapport fra Olaf, og derfor vil SØIK nu undersøge, om der efter dansk ret er grundlag for at indlede en efterforskning. Jeg kan oplyse, at SØIK løbende har bistået Olaf i forløbet, siger chefen for SØIK, Kirsten Dyrman, i en mail til B.T.

I alt er der blev kanaliseret 4,35 millioner kroner ud i uretmæssige aktiviteter til flere lande fra Meld og Feld, vurderer Olaf.

Morten Messerschmidt mener ikke selv, han har begået noget strafbart.

»Jeg er glad for, at Olaf efter fire år rent faktisk er kommet frem til en afgørelse. Nu ser jeg frem til, at Bagmandspolitiet behandler sagen. Jeg er noget tryggere ved dansk politi end det cirkus, jeg har været udsat for,« siger han til Ritzau.