Jakob Ellemann-Jensen vender efter eget udsagn tilbage 1. august. Og han kommer på nogle hårde opgaver. Det forklarer B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen.

Det handler blandt andet om at leve op til de forventninger, som danskerne og Venstres vælgere har til deres formand.

»Der vil være tvivl. Han skal bevise, at han kan klare det,« siger Joachim B. Olsen og fortsætter:

»Det er et specielt og ansvarsfuldt job. Der vil være tvivl om, hvorvidt han kan klare det, og om han kan få tilbagefald. Når det er sagt, så tror jeg faktisk, mange vil møde ham med stor forståelse og respekt.«

»Stress er jo efterhånden en folkesygdom, og der vil være større forståelse for, at man kan blive ramt af det. Jeg tror ikke, han vil blive set som svag, såfremt han passer sit arbejde,« siger Joachim B. Olsen.

Den 1. august er forsvarsforliget – medmindre alt går helt i fisk – faldet på plads. Det vil sige, at det skal forhandles på plads uden Jakob Ellemann-Jensen.

»Men der er stadig mange opgaver som forsvarsminister, som han skal håndtere. For eksempel skal der rettes op på Forsvaret, som vi for nylig fandt ud af mangler 38 milliarder til modernisering,« siger han.

Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T.
Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Ud over det vender Ellemann tilbage til et Venstre i ruiner. Meningsmålingerne er mere eller mindre historisk horrible.

»Han får en kæmpe opgave med at rejse partiet,« siger Joachim B. Olsen, som forklarer, at der trods alt også er kommet noget positivt ud af Ellemanns fravær.

»Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose er dukket lidt frem og har fået en lidt anden profil. Især Troels Lund Poulsen. De er også blevet målt ret positivt i målinger på regeringens ministre,« siger Joachim B. Olsen og fortsætter:

»Det er positivt for Venstre, at de blev lidt mere synlige. Venstre mangler lidt nogle flere profiler,« siger han.

Jakob Ellemann-Jensen skriver selv på Facebook, at han vender tilbage fuldt og helt 1. august og ikke før. Men ifølge Joachim B. Olsen vil Ellemann dog så småt deltage i møder og vise sig en smule offentligt inden 1. august.

»Det, jeg hører fra kilder i Venstre, er, at Ellemann netop vender tilbage lidt i det små inden 1. august. Det sker netop for at undgå, at han ikke bare starter på fuld kraft fra dag 1. På den måde kan han komme lidt ind i det og op i tempo igen på en bedre måde,« siger Joachim B. Olsen.