Medlemmerne af Folketingets Øl Laug skal fremover selv have penge op af lommerne, når bryggerierne beværter dem med smagsprøver.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det vil laugets oldermand, Kristian Pihl Lorentzen (V), foreslå laugets bestyrelse at vedtage på et møde efter sommerferien, oplyser han.

- Jeg synes, det er et godt princip, at man betaler for, hvad man nyder, så jeg vi foreslå bestyrelsen, at bryggerierne fremover bliver tilbudt betaling for smagsprøverne, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Over en tredjedel af folketingsmedlemmerne er medlemmer af øllauget og er blevet kritiseret for at gøre sig inhabile ved at lade sig beværte gratis af bryggerierne, der har stor interesse i for eksempel afgiftspolitikken. Sundhedseksperter har kritiseret arrangementet for at undergrave Folketingets egne bestræbelser på at få danskerne til at drikke mindre alkohol.

Oldermanden kalder hele balladen for en storm i et glas øl og understreger, at lauget blot har til formål at udbrede kendskabet til de mange forskellige danske ølbryg og at skabe social kontakt på tværs af Folketingets partier.

Siden stiftelsen i november 2009 har lauget holdt tre møder med deltagelse af bryggerier. Næste gang bliver den 24. november, hvor der vil stå julebryg på bordet. Her vil lauget invitere den kritiske presse med, oplyser Kristian Pihl Lorentzen.

- Så kan pressen se, at det går ordentligt til, siger han.

/ritzau/