Lyt til artiklen

Comeback til Henrik Sass - Annette Vilhelmsen får udvidet socialministerium

Regeringspartierne er klar med den første regeringsrokade i Helle Thorning Schmidts periode som statsminister - se her, hvordan rokaden kommer til at se ud. Regeringsrokaden vil blive præsenteret fredag, erfarer flere medier torsdag aften.

Ifølge TV2s kilder vil Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen få en ministerpost - 47-årige Henrik Sass Larsen blev for to år siden nærmest dømt ude af dansk politik i kølvandet på bl.a. BTs artikler om hans forbindelser til rocker i Køge.

Villy Søvndal bliver som udenrigsminister, og det vil kun være en håndfuld ministerier, der skifter leder, når ministerrokaden præsenteres.

Ifølge politisk redaktør på TV2, Anders Langballe, vil ministerrokaden komme til at se sådan ud:

Nicolai Wammen bliver forsvarsminister (i stedet for Nick Hækkerup)

Nick Hækkerup skal være handels- og investeringsminister (i stedet for Pia Olsen Dyhr)

Pia Olsen Dyhr skal være transportminister (i stedet for Henrik Dam Kristensen, som ryger ud)

Henrik Sass-Larsen bliver erhvervs- og vækstminister (i stedet for Annette Vilhelmsen)

Annette Vilhelmsen skal være socialminister (i stedet for Karen Hækkerup). Ifølge BTs oplysninger vil denne post blive udvidet til også at omfatte børn og integration.  

Karen Hækkerup skal være fødevareminister (i stedet for Mette Gjerskov, som ryger ud)

Henrik Dam Kristensen, som mister sin ministerpost, bliver ifølge TV2s oplysninger efter al sandsynlighed ny gruppeformand for Socialdemokraterne.

Det vil altså først og fremmest være medlemmer af SF og Socialdemokraterne, der er involveret i ministerrokaden. De Radikale flytter ikke på sine poster.

Henrik Sass Larsen

BTs politiske kommentator: Kupper venstres plan
Helle Thorning-Schmidt foretager rokaden samme dag, som Venstre fremlægger en stor beskæftigelsespakke på sommergruppemødet, der afholdes i Vemb i Vestjylland. Og det er der efter alt at dømme en grund til, forklarer BTs politiske kommentator, Lotte Hansen:

-  De kupper noget Venstres plan. Venstre har lige lanceret deres store plan for at redde Danmark. Den er der nok ikke så mange der ser nu, hvor Socialdemokraterne tager den politiske dagsorden, siger Lotte Hansen.Sidste ministerudskiftning fandt sted i begyndelsen af december 2012. Dengang valgte Uffe Elbæk (R) at træde tilbage som kulturminister efter beskyldninger om nepotisme i forbindelse med arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, hvor han tidligere sad i bestyrelsen, og hvor han nuværende mand er ansat. Kulturministerposten gik herefter til Marianne Jelved (R).

HVAD SYNES DU OM ROKADEN? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER