Da Johanne Schmidt-Nielsen og Per Clausen fra Enhedslisten i aftes i DR1 programmet "Mød Partierne" skulle forklare, hvordan de ville skaffe 100.000 nye arbejdspladser alene i 2012 kom de alvorligt på glatis. Nu erkender Per Clausen, at han ikke var godt nok inde i partiets egen plan.

- Det er komplet ubegribeligt for mig her bagefter, at vi ikke kunne forklare Jersild, at det er i 2012, at vi vil skaffe 100.000 nye arbejdspladser, siger Per Clausen til bt.dk dagen derpå for den uheldige optræden.

For i en ellers godkendt præstation faldt han og partikollegaen Johanne Schmidt-Nielsen helt igennem, da de skulle forklare værten Jens Olaf Jersild, hvordan de ville finde 100.000 arbejdspladser.

I partiets finansieringsplan for indtægter og udgifter i 2012 er det en forudsætning, at der bliver skabt det store antal arbejdspladser, men da Jersild forsøgte at få Per Clausen til at erkende det, gik det galt:

Jens Olaf Jersild: -100.000 nye arbejdspladser i 2012 alene, hvordan kan det lade sig gøre?

Per Clausen: - 100.000 nye arbejdspladser i de kommende år.

Jersild: - Nej i 2012, det vil jeg gerne lige have du anerkender. Det står i jeres regnskab at det er i løbet af 2012.

Per Clausen: - Vi opgiver jo den sikre indkomst, nemlig den, der er de sparede dagpenge...

Jersild: - Hvordan skulle det nogensinde kunne lade sig gøre i løbet af et enkelt år at skabe 100.000 ekstra arbejdspladser?

Johanne Schmidt-Nielsen: - Forudsætningen for at skabe så mange arbejdspladser er selvfølgelig, at man for alvor sætter i gang på klimaområdet.

Jersild:- Jeg bliver nødt til at holde fast her. I har skrevet, at det sker alt sammen i 2012, altså inden for ét enkelt år.

Per Clausen: - Det der er det spændende her, er at der er en tæt sammenhæng mellem de penge vi bruger fra fremtidsfonden (en del af partiets valgudspil. red.) og det antal arbejdspladser vi skaffer.....

Og at seerne bestemt ikke blev klogere på, hvorfra arbejdspladserne skal komme, kan Per Clausen godt se i bakspejlet.

- Der er kun en ting at sige, og det er, at det er mig der ikke gør det godt nok, og det er jeg selvfølgelig ked af. Det er pokkers ærgerligt, erkender Per Clausen overfor bt.dk.

Han har i dag givet sig tid til at så gårsdagens program igennem og erkender, at det bestemt ikke så for godt ud.

- Men det er da trods alt positivt, at det ikke er vores politik den er gal med, men bare mig der ikke helt havde styr på det, siger Per Clausen.

Og forklaringen på de 100.000 arbejdspladser er i øvrigt.

56.000 job som følge af grønne investeringer, 30.000 job som følge af øgede velfærdsinvesteringer i kommunerne og endelig 14.000 nye job som følge af fremrykkede offentlige investeringer. Alt sammen alene i 2012 ifølge Enhedslisten.