____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Marianne Jelved fik i eftermiddag overdraget nøglerne til Kulturministeriet af den nu tidligere minister Uffe Elbæk.

Og han gav Marianne Jelved æren for, at han fik chancen som minister. Hun havde til en fest inden sidste valg opfordret ham til, at han skulle være med til at vælte den daværende regering.

- Det er cirklens ender, der når hinanden igen, for grunden til, at jeg overhovedet stillede op for over et år siden, er jo på grund af dig, sagde Uffe Elbæk til den nye minister inden han gav hende den traditionelle gave.Og det blev et lettere modigt valg af Uffe Elbæk. Han forærede Marianne Jelved et gavekort til et luftnummer på artistskolen AFUK, der var omdrejningspunktet for skandalen, der væltede Uffe Elbæk ned af ministerposten.

- Jeg håber, du får fornøjelse af det, og hvis du mangler en date, er jeg klar, afsluttede Uffe Elbæk.

Runde former, men ikke uden kant

Herefter blev det tid til ord og gaver fra den nye minister til Uffe Elbæk.

- Kære Uffe. Du og jeg er venner, og det har vi været rigtig mange år. Derfor er det selvfølgelig en blandet fornøjelse at holde tale for dig. Det har været en fantastik at få dig som kulturminister. Du er kommet til at spille en rolle for rigtig mange mennesker, fordi du har været dig selv på den måde som Uffe er. Og det er en stor opgave at komme efter, sagde hun.

Herefter overrakte hun to kopper fra Nordjylland, hvor hun selv er valgt ind til Uffe Elbæk.

- De minder mig om dig. De er smukke og du er et smukt menneske. De har runde former, men ikke uden kant. Og de er skrøbelige, så vi skal passe på hinanden, for vi er skrøbelige mennesker. Uffe Tak for alt, sluttede hun. Vemodig afsked med hans ministerium

Inden Uffe Elbæks ord til Marianne Jelved blev det også til et par ord fra Kulturministeriets afdelingschef Steen Kyed til Uffe Elbæk. Og det blev et par drillende, men kærlige ord.

- Der er godt nok sket meget på de 14 måneder. Vi var meget spændte, da vi stod på trappen og ventede på dig, og du kom på din cykel og med dine ting i en plastikpose. Vi skulle fortælle dig, hvor Finansministeriet lå, og vi skulle også forklare dig, hvad et samråd var. Men det ved du i hvert fald nu, sagde Steen Kyed under grin og klapsalver fra salen.

Trods den muntre stemning var det alligevel en vemodig afsked for Elbæk.

- Når man har elsket det her område og det her hus, så er det med vemod at sige farvel. Det har været 14 fantastiske måneder, og jeg kunne selvfølgelig godt tænke mig at det blev ved. sagde Uffe Elbæk.  Marianne Jelved var tidligere på eftermiddagen sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt på besøg på Prins Joachim i Christian den VIII's Palæ på Amalienborg, hvor hun blev officielt udnævnt som ny kulturminister.

Marianne Jelved var i mange år minister under Nyrup-regeringen i 90'erne, hvor hun fra 1993 og frem til valget i 2001 sad som økonomiminister. I sommeren 2007 stoppede Marianne Jelved som politisk leder af De Radikale, og overlod formandsposten til Margrethe Vestager.