Regeringen og Dansk Folkeparti skulle efter planen mødes i dag kl.13 for at genoptage forhandlinger om dette års finanslov.

Men et minut efter, at forhandlingerne skulle være gået igang, ventede alle fortsat på at Dansk Folkeparti skulle møde frem. Klokken 13.30 kom der så en melding om, at 'forhandlingerne er udskudt' og ellers ikke nogen en nærmere forklaring.

Ifølge BTs oplysninger ventede hele pressekorpset længe på en forklaring. Statsministeriet har kaffen klar på kanderne og venter kun på at komme igang.

Klokken 13:50 forlyder det så, at forsinkelsen skyldes, at finansminister Kristian Jensen (V) fortsat sidder og forhandler et andet sted på Christiansborg, og det er derfor forhandlingerne i Statsministeriet endnu ikke er gået i gang.

Dansk Folkeparti er altså åbenbart ikke bevidst udeblevet, men venter på grønt lys til at mødet kan gå igang.

Klokken 14:00 er samtlige politikere fra blå blok nu på vej til Statsministeriet, fordi Lars Løkke Rasmussen for længe siden har inviteret til gløgg og æbleskiver.

Klokken 14:05 dukker Kristian Thulesen Dahl (DF) så endelig op, og gav sig meget god tid til at tale med pressen, inden han gik ind.

»Jeg håber meget, at jeg skal forhandle finanslov. Det er på høje tid det her cirkus stopper. Der ligger en færdig aftale, som vi forhandlede på plads igår aftes. Men jeg kan kun gå ind og sige, at vi er parate til at forhandle det finanslovsforslag igennem, som allerede ligger klart,« siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

»Resten ligger ikke klart. Vi har forhandlet de sidste tre døgn, og vi har ikke stillet os på bagbenene. Men der ligger kun en aftale klar, og ikke resten.«

Kristian Thulesen Dahl lover at forhandle, men vil ikke garantere, at man opnår enighed. Han tror ikke på, at det kan lykkes at lande alle tre aftaler om finanslov, skatteaftale og udlændingepolitik i løbet af weekenden. Og det lyder han meget kategorisk om, når han forklarer, at han har erfaring for at de juridiske vurderinger af, hvordan man kan udlændingepolitikken tager lang tid.

Liberal Alliance har fastholdt, at der skal indgås aftale på alle tre områder, mens Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen kort før mødet pointerede, at der kan blive tale om at dele forhandlingerne op.

Men foreløbig hygger de sig med gløgg og æbleskiver i Statsministeriet, og forventningen er så, at forhandlingerne går igang efterfølgende.

BT følger sagen.....