Ærefrygt. Nervøsitet. Kan jeg leve op til ansvaret? Tankerne var mange, da den tidligere cykelrytter Brian Holm entrede Frederiksberg Rådhus for at afgive sin stemme tirsdag aften.

Klokken 19:21 tirsdag aften tog Brian Holm (K) skridtet ind i Frederiksberg Rådhushal. Selv stiller han op til byrådet for De Konservative og uden den fjerneste nervøsitet at spore i kroppen, kom han bare for at afgive sin stemme. Men synet af de mange lokale borgere ved stemmeboksene og synet af rådhushallen gjorde pludselig noget ved ham, fortæller han.

- Jeg har faktisk ikke været nervøs før nu. Det er lidt specielt. Det er lidt ligesom at køre cykelløb, hvor vi nærmer os den afgørende sprint, fortæller Brian Holm og forsætter i samme åndedrag:

- Der er en vis ærefrygt ved at være her. Borgmesteren sidder jo lige deroppe, siger han, mens han med hovedet nikker mod 1. sal.

Den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør for holdet Omega Pharma-Quick Step erkender, at han ikke har været blandt de mest aktive kandidater. Selvpromovering er bare ikke lige ham, lyder forklaringen.

- Jeg har det sgu lidt dårligt med at stå og uddele brochure med mit eget ansigt på. Der er nogle, der er meget bedre på det punkt. Når jeg har været ude, så har jeg mest uddelt brochurer med vores borgmesters (Jørgen Glenthøj, red.) navn på, siger Brian Holm, mens han går hen mod stemmeboksen.

Hvor mange stemmer forventer du at få, når du nu erkender, at du måske ikke har været så aktiv i din valgkamp?

- Jeg har ikke rigtig noget kendskab til det, men folk siger, at 300 personlige stemmer kan gøre det. Så det er mit mål. Når jeg har sagt det til venner, så siger de næsten altid, at 300 ikke er meget. Men jeg vil blive meget glad for de stemmer, og det giver altså et vis ansvar, at 300 individuelle mennesker har stemt på dig, siger Brian Holm.

Straks efter han har afgivet sine kryds og er kommet ud af valgboksen, bliver han klappet på ryggen af en yngre fyr, som siger:

- Du har hvert fald fået én stemme.

- Det er åbenbart min målgruppe. En ung fyr med hue og dynejakke. Det er de nye Konservative her på Frederiksberg, siger den tidligere cykelrytter med et smil.

Kort efter er 51-årig Brian Holm nået til rådhusets udgang, hvor han på sin cykel triller hen på cafe Promenaden ikke langt der fra, hvor De Konservative holder til denne aften.