Flere danske folketingspartier vil kigge lovgivningen, der fornylig udviste syvårige Im og hendes mor fra Danmark, efter i sømmene.

Ifølge lovgivningen er udvisningerne af Im Nielsen og hendes mor, Suthida, helt på sin plads. Men en følelse i hjertet skriger hos de fleste alligevel det modsatte, og det har fået flere folketingspartier til at stå sammen om, at justitsminister Morten Bødskov (S) burde ændre lovgivningen.

- Det er fuldstændig urimeligt, at Im og hendes mor skal udvises, fordi hendes stedfar er død af kræft. Det er desværre endnu et eksempel i rækken på, hvordan den danske udlændinge lovgivning i en lille grad tager hensyn til barnets tarv, siger Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Hos Dansk Folkeparti vil man også bakke op ved en eventuel forhandling.

- Hvis regeringen indkalder til forhandlinger omkring det her, så møder vi selvfølgelig frem med et åbent syn, siger Integrationsordfører Martin Henriksen.

- Desuden skal vi også diskutere andre aspekter af udlændingepolitikken. Det skal for eksempel være nemmere at udvise kriminelle udlændinge.

Syvårig Im Nielsens stedfar døde sidste år af kræft. Det resulterede i, at både Im og hendes mor efterfølgende er blevet udvist af Danmark og sendt tilbage til Thailand med den begrundelse, at de ikke længere har størst tilknytning til Danmark.

Nu sker der noget

Tirsdag eftermiddag kunne Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, meddele, at hun har kaldt justitsministeren Morten Bødskov (S) i samråd om udvisningen af Im og hendes mor med målsætning om at få dem tilbage til Danmark.

Det glæder Det radikale Venstres indfødsretsordfører, Marlene Borst Hansen.

- Jeg og de Radikale ønsker at ændre reglerne, så ingen anden familie skal kunne komme i samme tragiske situation, siger Marlene Borst Hansen og fortsætter: 

- Jeg håber, at det viser sig, at der i den konkrete sag er endnu uprøvede veje i systemet, som gør, at sagen kan blive vurderet endnu engang. I min verden vil det klart være det mest værdige og det eneste rigtige. 

Desuden har også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, samt Konservatives integrationsordfører, Tom Behnke, været ude at sige, at de er parate til at kigge lovgivningen efter i sømmene.