Ved du noget om sagen, eller har du oplevet en lignende episode? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En stor sag om muligt bedrageri med skattekroner ser ud til at være under opsejling i Region Hovedstaden.

BT kan i dag afsløre, at Region Hovedstaden har taget et drastisk skridt og politianmeldt en af dens ansatte efter mistanke om økonomisk bedrageri med skatteydernes penge.

Den konkrete mistanke går på, at den nu politianmeldte person over en periode har overført 600.000 kr. til private konti i forbindelse med betaling af regionens leverandører.

Det fremgår af en orientering, som BT er bekendt med indholdet af, som blev sendt til politikerne i Regionsrådet i Region Hovedstaden den 8. juni. Region Hovedstaden bekræfter i dag overfor avisen, at sagen er anmeldt til politiet.

Ifølge orienteringen blev 'uregelmæssige' overførsler opdaget i forbindelse med regionens kontrol af udbetalinger. Kort efter blev den ansattes adgang til økonomisystemet og regionens bankkonti blokeret.

Sammen med Center for HR i Region Hovedstaden er der blevet afholdt et møde med den nu politianmeldte medarbejder, og der er taget ‘de personalemæssige konsekvenser’, fremgår det også af orienteringen.

BT har bl.a. spurgt Region Hovedstaden, hvordan en ansat kan få lov at overføre en halv million kroner af regionens penge til private konti? Regionen ønsker dog ikke at oplyse yderligere, mens sagen bliver undersøgt af politiet.

‘Region Hovedstaden har anmeldt forholdet til politiet, og regionen finder ikke på nuværende tidspunkt at kunne besvare de fremsendte spørgsmål, som alle skønnes at relatere sig til den konkrete sag,’ skriver regionen i en mail til BT.

Torben Kjær, medlem af regionsrådet for Enhedslisten, kalder det ‘en på alle måder ulykkelig sag’, der nu har ramt Region Hovedstaden.

“Det er beklageligt for regionen, hvis en medarbejder har taget af kassen,” siger Torben Kjær, som understreger, at han ikke kender de nærmere omstændigheder i sagen, hvor han og de øvrige politikere afventer politiets efterforskning af det mulige bedrageri.

Torben Kjær roser samtidig regionens administration for at have grebet hurtigt ind.

»Det er nok desværre noget, som ingen systemer kan afvise, kan ske. Vi bliver nødt til at have tillid til vores medarbejdere. Og det er jo godt, at vi så også har et system, der opdager, når sådan noget sker. Det er vigtigt, at der bliver grebet ind uanset, hvor stort beløbet er. Jeg kan kun bifalde, at regionen har fanget sagen og reageret med det samme,« siger han.