18-årige Abdulazez Dukhan er flygtet fra Syrien og skriver nu i et åbent brev til USA's kommende præsident Donald Trump, at han ikke må bygge grænser og mure.

»Kære fremtidige præsident, grænser slår drømme ihjel. Jeg har set drømme dø, før deres kroppe gjorde, og det efterlader en person uden sjæl. Du må ikke bygge mure foran dem af os, der stadig har tiltro til det internationale samfund.«

Sådan skriver Abdulazez Duhkan, 18, som står bag projektet ’Through refugee eyes’, hvor han tager billeder for skabe opmærksomhed omkring forholdene for flygtninge.

Brevet er offentliggjort og redigeret af Al-Jezeera.

Abdulazez Dukhan starter sit brev med at præsentere sig som en af de fire millioner flygtninge, der har forladt Syrien, og ønsker Donald Trump tillykke med sit præsidentembede. Men han skriver også til USA's fremtidige præsident, fordi netop Donald Trumps ord kan være skæbnesvangre for de syriske flygtninges fremtid:

»Jeg forlod Syrien med min familie fire år efter, at revolutionen begyndte. Ingen havde lyst til at forlade landet, men hvad kan vi stille op imod kampvogne? Hvad kan vi gøre, når døden regner ned fra himlen?«

»Nu er jeg flygtning. Det hårdeste ved at bo i en flygtningelejr er isolationen. Folk bygger mure omkring os, og lande bygger mure omkring de mure,”« skriver Abdulazez Dukhan.

Den 18-årige fotograf fortæller, hvordan han rejste fra byen Homs i Syrien gennem Tyrkiet og Grækenland med sin familie, mens de så tilbage på deres hjemland, hvor byer, huse og gader blev ødelagt. I øjeblikket er Abdulazez Dukhan angiveligt i Athen, hvor han håber, at den kommende amerikanske præsident lytter til hans brev.

Kommende præsident Donald Trump gik blandt andet til valg på, at han vil bygge mur langs grænsen til Mexico. Hvordan Donald Trump vil håndtere krisen i Syrien, vides endnu ikke endegyldigt. Han har dog tidligere udtalt, at han vil skabe de såkaldte ’safe zones’ i Syrien, og at han gerne vil hjælpe de uskyldige, der er fanget i den humanitære krise. Som med muren til Mexico, som USA’s sydlige nabo selv skal betale for, vil Donald Trump finansiere projektet ved at tvinge Golfstaterne, der består af bl.a. Saudi Arabien, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, til at betale.