Tonganeren Pita Taufatofua stjal (igen) meget af opmærksomheden ved åbningsceremonien, denne gang til de vinterolympiske lege i Pyeonchang.

Bar mave - i bidende kulde!

Tonganeren Pita Taufatofua, der blev et internetfenomæn ved de sommerolympiske lege i Rio de Janiero i 2016, gik ind i bar mave på stadion i Sydkorea, smurt ind i olie på overkroppen. Og så med Tongas flag blafrende i vinden. Præcis som det skete ved OL i Rio.

Og det er noget, der bliver bemærket på de sociale medier.

Med al ære og respekt for Tonga er det ikke lige de vinterolympiske lege, man forbinder med stillehavsøen, der ligger i nærheden af Fiji. Men man er altså til start i Pyeongchang med Pita Taufatofua.

Pita Taufatofuas skal dyste i langrenddisciplinen. Det var langrendsdisciplinen... Tonga og langrend rimer måske heller ikke umiddelbart på hinanden, men det vil tonganeren ændre på. Eller, han vil i hvert fald forsøge at gøre sit land stolt ved at tage en ny udfordring op, forklarede han i et interview kort før legene.

»Efter de sommerolympiske lege tænkte jeg. 'Ved du hvad?'. Jeg vil gerne have en ny udfordring. Jeg vil finde den sværest mulige sport, som jeg kan tænke på, og så få Tonga kvalificeret inden for et år.«

Missionen lykkedes. Det var dog ikke uden kamp. Han indrømmer, at det mest af alt handlede om at lære at stå på ski og så ellers bare at overleve.

»Det meste af min træning var på rulleski, som ikke har bremser. Der var så mange sår, hudafskrabninger og brud. Nærmest hver uge mistede jeg en albue, flænsede mit knæ eller landede på mit ansigt,« sagde han.

Til sommer-OL i Rio de Janiero stillede tonganeren op i taekwondo.