Lamar Odom er i stand til at trække vejret ved egen kraft, men er stadig i en kritisk tilstand, erklærer en kilde fra hospitalet i Las Vegas.

Det har været månedens hjerteknuser i den amerikanske sportsverden. Og tiden er endnu ikke moden til at gemme Kleenex pakken af vejen, selv om der er fremskridt for den 36-årige basketballspiller med en fortid i NBA og LA Lakers.

Ifølge ESPN oplyser en kilde ved det hospital i Las Vegas, hvor Odom er indlagt, at ikke længere er i respirator, men i stand til at trække vejret ved hjælp en af iltmaske, selv om tilstanden stadig betegnes som »kritisk«.

Lamar Odom blev fundet livløs tirsdag  på en bordellignende lokalitet ved navn Nevada's Love Ranch Hotel. Den tidligere basketstjerne formodes at have indtaget en noget nær dødbringende dosis kokain, men har også lidt af personlige problemer som følge af en skilsmisse med et medlem af den medieombejlede Kardashian-familie.

Trods sin stadigvæk kritiske tilstand er Odom så meget i bedring, at han har været i stand til at tale. Ekspertisen på Sunrise Hospital i Las Vegas er dog stadig i gang med omfattende undersøgelser af Odom for at klarlægge, om hans sammenbrud også har ført til varige skader på vitale organer.

Lamar Odom var en central figur på det LA Lakers hold, som i 2009 og året efter vandt NBA.

Familien til den hårdt ramte basketstjerne har meddelt, at man er rørt over offentlighedens interesse og at man holder fuld fokus på at få Lamar Odom tilbage i fuld vigør.