Liverpool var tæt på miraklet, men er ude trods 3-1-sejr.

- Liverpools historie er baseret på magiske aftener som denne.

Liverpool-manager Brendan Rodgers forsøgte inden kampen mod Zenit på Anfield at inddrage de legendariske Europa Cup-kampe, Liverpool har spillet, været bagud i men alligevel vundet. Med ryggen mod muren. En mur, som Liverpools fans med deres lydniveau ofte sprænger og dermed muliggør Liverpools europæiske eventyr.

Ordene fra Brendan Rodgers var velvalgte, inden EL 1/16-delsfinale-kampen mod Zenit, hvor Liverpool var bagud 0-2 fra den første kamp i Rusland. For med Liverpool historiske sans for Europa-mirakler var det præcis dét, der skulle til for at avancere: inspiration fra træner og fans samt et mirakel.

Nødvendigheden af dét blev forstærket allerede efter 18 minutter, da Carragher som bageste mand tæt ved midterlinjen skammeligt forærede bolden til Hulk, der kunne score for Zenit og dermed bringe totalen op på 0-3 til Zenit. Hvilket betød, at Liverpool skulle score fire mål for at gå videre.

Og så var det, at Rodgers’ ord og fansene skulle give styrke på Anfield, og minderne om 3-3 comebacket efter 0-3 ved pausen i CL-finalen mod Milan i 2005 åbnede en sprække for håb for Liverpool. Og det håb fik for alvor vinger, da hjemmeholdet scorede to mål inden pausen.

En flot offensiv aktion fra Daniel Agger, som med bandespil og frække tobens-driblinger førte bolden fra sin forsvarsposition til kanten af feltet, hvor han blev nedlagt i det 25. minut. På det efterfølgende frispark fik Suarez bolden igennem muren og forbi en passiv, måbende Zenit-keeper.

Og da Enrique med et indlæg to minutter før pausen fandt Joe Allen i feltet, og Allen ad to omgange fik raget bolden i nettet til 2-1, var det tydeligt, at alle omkring Merseyside var vidne til noget potentielt stort. Anfield har lagt græstæppe til legendariske Europa-aftener som eksempelvis 4-3 over Club Brügge i 1976, samlet 4-3 over St Etienne i 1977 og 3-1 over Olympiakos i 2004, og efter en times spil ville Suarez være en del af den historie.

Fra 25 meters afstand hamrede han et frispark i hjørnet af målet til 3-1, 3-3-samlet, og en halv time til at score det afgørende mål. I en kamp, hvor Zenit efter føringsmålet trak sig tilbage, trak tiden og levede på Hulk-kontraer, mens Liverpool hele tiden øgede moral, energi og lyst til at angribe.

Med en sprudlende Suarez og ikke mindst en Daniel Agger i offensiv mode. Danskeren var med i adskillige angreb og gjorde livet svært for de russiske forsvarere både ved dødbolde, hvor han var tæt på et par gange, men også i det etablerede angrebsspil, hvor han ofte bød ind med kreative aktioner.

Men på trods af at Liverpool gjorde alt rigtigt og havde muligheder for at skrive endnu en side i klubbens historiebog, så udeblev det afgørende mål. Liverpools tunge pres var i slutningen for ineffektivt og kun farlige Suarez rakte ud efter historien. Det var bare ikke nok.