Eskild Ebbesen er nyt medlem af sportens prestigefulde Hall of Fame.

Den 44-årige ro-legende, der i løbet af sin professionelle karriere deltog ved hele fem olympiske lege og hentede medaljer hver eneste gang - heraf tre guldmedaljer - modtog den flotte hæder som afslutning på DRs sportsgalla 'Sport 2016' lørdag aften i Boxen i Herning.

Sport 2016 DR Sportsgalla

Eskild Ebbesen var med i den letvægtsfirer, der i 1993 satte sig sammen og definerede en målsætning om OL-guld i Atlanta i 1996. Tre år efter kulminerede det, da Eskild Ebbesen sammen med Thomas Poulsen, Victor Feddersen, Niels Laulund (Henriksen) kunne juble sammen øverst på podiet i Atlanta. Og så var Guldfireren for alvor født.

Siden var Eskild Ebbesen med til som kaptajn for Guldfireren at vinde OL-bronze i Sydney, OL-guld i Athen, OL-guld i Beijing og endelig - 40 år gammel - OL-bronze i London.

En tydeligt rørt Eskild Ebbesen havde svært ved at skjule tårerne over den overvældende hyldest i Boxen i Herning. I særdeleshed, da han blev overrasket på scenen af sine piger, som han troede blev passet hjemme. Men de skulle også være med til farmands store  aften.

»At komme i Hall of Fame er det største,« lød det i Boxen fra en både glad og stolt Eskild Ebbesen.

«Det har været en helt fantastisk karriere,« fortsatte han og sendte en stor tak til alle dem, der har hjulpet ham på vej i karrieren.

Med optagelsen i sportens Hall of Fame træder Eskild Ebbesen i store fodspor. Sidste år var det badmintonspilleren Peter Gade, der modtog hæderen, mens listen også tæller ikoner som Michael Laudrup, Erik Gundersen og Ragnhild Hveger.

Og lige som sine forgængere blev Eskild Ebbesen også beæret med en byste af sig selv. En byste både han selv og hans piger lod sig imponere af.