En norsk og en amerikansk kvinde døde på mystisk vis på Phi Phi-øerne i Thailand - formentlig af madforgiftning.

Både Thailandsk politi og læger mener, at kvinderne døde af madforgiftning. De to kvinder boede med deres rejsefæller på samme resort, men myndighederne kan ikke fortælle, om de spiste på samme restaurant.

Også den 22-årige norske kvindes rejsefælle, en 20-årig veninde, og den 26-årige amerikanske kvindes forlovede blev syge samtidig med de to ofre, men har klaret sig uden mén.

Den amerikanske kvinde, der havde været på en tre måneder lang rundrejse i Sydøstasien, blev syg søndag efter at have spist en hamburger. Hun fik mavekramper og kraftige opkastninger og da hendes forlovede også blev syg nogle timer efter, besluttede han sig for at køre hende på den lokale sundhedsklinik.

Han fik fat i en kærre (der er ingen biler og veje på Phi Phi-øerne), men undervejs, blev kæresten helt blå i hovedet og begyndte at ralle. Hun var død, da de nåede klinikken.

Den 22-årige norske kvinde var sammen med sin veninde på vej hjem til Norge fra Sydney i Australien, hvor de begge studerer. De snuppede en miniferie på vejen. Det blev fatalt.

Ifølge politiet gik begge kvinder på diskotek efter at de lørdag havde været ude at spise. De kastede begge kraftigt op hele natten og søndag blev de begge transporteret til fastlandet og indlagt på sygehuset i Krabi. Kort tid efter døde den 22-årige kvinde fra Drammen.

- Kvinden som døde spiste pasta, mens hende, der overlevede spiste spaghetti, fortæller politiefterforsker Phusunpiae til VG Nett.

Politiet kan ikke fortælle, om de fire implicerede spiste på samme restaurant, men bekræfter ifølge VG Nett, at de boede på samme hotel.

- Det eneste jeg foreløbig ved er, at de to norske piger spiste på en restaurant på øen, og at den amerikanske kvinde også gjorde det, siger Phusunpiae til VG Nett.

Foreløbig tyder lægeundersøgelser på, at begge kvinder er døde af madforgiftning, oplyser thailandsk politi. Samtidig var de begge meget dehydrerede.

De to døde kvinder er nu transporteret til et politisygehus i Bangkok, hvor ligene skal obduceres.

Det danske udenrigsministerium oplyste tirsdag til bt.dk, at de ikke har oplysninger om danskere, der skulle være blevet syge på Phi Phi-øerne.