Ruth Evensen har igen taget magten i Faderhuset.

Faderhusets leder Ruth Evensen har fyret sin egen søn Simon Peter, som har været sektens ledende pastor siden 2005, og atter indsat sig selv som Faderhusets daglige leder, oplyser kilder med kendskab til sekten til B.T.

Samtidig har hun chokeret sektens medlemmer ved at fortælle dem, at de ikke længere er frelst.

De opsigtsvækkende beslutninger har Ruth Evensen truffet efter at hun vendte hjem fra et besøg hos en lignende sekt, Word of Faith Fellowship Church, i USA i slutningen af juli.

- Hun sagde, at det var en fejl, at hun havde afgivet herredømmet til sin søn. Det var en stor synd, som hun var nødt til at tage tilbage. Hun afsatte offentligt min bror og han bøjede hovedet og gav hende ret, fortæller Ruth Evensens datter Sophia Evensen.

- Hun sagde til menigheden, at fordi hun lod det ske, har medlemmerne mistet deres frelse. De er nu fyldt med synd, og folk, der allerede er blevet frelst, skal frelses igen. Medlemmerne er meget bange, og de snakker ikke om andet end synd, dæmoner og sataniske kræfter, siger Sophia Evensen.

Sophia Evensen udgav mandag en sønderlemmende kritik af sin mor i bogen 'Ondskab'. Hun har sine informationer om, hvad der foregår i Faderhuset fra afhoppere fra sekten, som hun er i tæt kontakt med.

Ruth Evensen har hele tiden trukket i trådene, men hun udpegede efter alt at dømme Simon Peter til sin efterfølger for at kunne leve lidt mere tilbagetrukket, også fra mediernes søgelys. Oprindeligt var det hendes mening at udpege datteren Sophia til sin efterfølger, men det blev umuliggjort, da hun vendte sig mod sin mor.

Alle medlemmerne har taget deres børn ud af folkeskolen og de bliver nu undervist af Ruths mand Knut Evensen hjemme hos hans anden søn Asbjørn. Børnene er under opsyn konstant, de får ikke lov at sms’e eller at gå på toilettet alene.

- De voksne er meget paranoide. Børnene får ikke lov at lege med andre børn udenfor sekten. De er fuldstædig afsondret fra omverdenen, siger Sophia Evensen.

Ruth Eversen har ikke reageret på B.T.s henvendelser i forbindelse med denne artikel.