Nogle gange møder man personer, der har en helt speciel historie, som man ikke kan undgå at blive inspireret af. Den 30-årige norske politiker, lærer og globetrotter Torstein Lerhol er én af dem.

Ifølge det svenske medie Uppskattat var han et år gammel, da han fik diagnosen Spinal muskelatrofi, der er en arvelig sygdom, der medfører, at nervecellerne i hjernen og ryggen nedbrydes. Det fører til muskelsvækkelse og muskelsvind.

Han har derfor tilbragt næsten hele sit liv i kørestol, men det har ikke stoppet ham fra at leve livet. I 2013 fik han derfor taget en række billeder, hvor han er nøgen. Torstein har nemlig et vigtigt budskab: Du er smuk uanset, hvordan du ser ud.

Nu er fotoserien igen dukket op til overfladen. Det svenske medie Upskattat har blandt andre delt Torsteins billeder og budskab - og mange på de sociale medier hylder ham nu for hans mod til at stå frem.

'Tak Torstein, fordi du endnu engang viser, at udseende ikke er alt,' skriver en Facebookbruger blandt andet.

En anden skriver:

'Bliver så berørt. Du er så stærk. Tak fordi du deler ud af din visdom og kærlighed.'

Torstein ønsker at sætte fokus på forskellighed og vil gøre opmærksom på, at alle mennesker er smukke uanset, hvordan de ser ud. Ifølge Uppskattat skriver han blandt andet på sin blog:

'Jeg har længe været usikker på, om jeg ville offentliggøre denne tekst og disse billeder. Jeg vil vise, at krop og udseende ikke har haft indflydelse på mig eller min selvrealisering. Krop og udseende har aldrig forhindret mig i at nå mine mål.'

'Fotografen ønskede med billederne at formidle, at skønhed er meget mere end det, som mange ser som skønhed. Der er ikke noget konkret svar på, hvad der er smukt. Folk har så mange andre kvaliteter, der er vigtigere end udseendet,' skriver Torstein.

Foto: Facebook/Henrik Fjørtoft
Vis mere

Foto: Facebook/Henrik Fjørtoft
Vis mere

Foto: Facebook/Henrik Fjørtoft
Vis mere

Foto: Facebook/Henrik Fjørtoft
Vis mere