Jorden brænder for alvor under Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

Efter den seneste afsløring af, at Løkkes familie har fået en ferietur til Mallorca betalt af Venstre og efterfølgende tvivl om, hvorvidt Løkke har rod i skattebetalingen, taler selv Løkkes nærmeste allierede i gruppen nu om formandens fremtid. Sagen lægger sig oven i, at det tidligere på ugen kom frem, at Lars Løkke Rasmussen havde fået betalt tøj af Venstre for 152.000 kr.

Selv om både tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen og politisk ordfører Inger Støjberg er gået i medierne med opbakning til deres formand, så er debatten om Løkkes fremtid i gang i partiet.

BT har talt med flere centrale kilder i Venstres folketingsgruppe, som kalder situationen for ’meget, meget alvorlig’, men ikke ønsker at komme i avisen.

- Jeg har aldrig oplevet en værre situation. Min telefon ringer og bipper hele tiden fra folk i baglandet og andre i gruppen, der vil drøfte, om der skal ny formand til, fortæller et medlem af gruppen.

Fredag stod Venstre-veteranen Birthe Rønn Hornbech frem i medierne med en benhård kritik af Løkke og Venstre.

- I alle de år, jeg har været folketingsmedlem, har jeg ikke kunnet forestille mig det her foregik, sagde hun, efter nyheden om Løkkes betalte rejse var kommet frem.

Men også Løkkes nærmeste allierede i folketingsgruppen er begyndt seriøst at drøfte, om der kan være et formandsskifte på vej. Eksempelvis skal finansordfører Peter Christensen være overordentligt kritisk over for sagen internt i gruppen.

- For få dage siden var det helt utænkeligt at tale om, at der skal skiftes formand, men det tales der om nu, siger et folketingsmedlem til BT.

Venstres europaparlaments-kandidat Jess Myrthu satte i går ord på sin frustration over situationen. Han vil have et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i Venstre, hvor sagen kan blive drøftet igennem. Især er han bekymret for, om skattereglerne er overholdt.

- Det her er en meget alvorlig sag for Venstre. Det baserer jeg på, at jeg lige nu er i fronten i forbindelse med valgkampen. Men jeg kan ikke få lov til at diskutere politik, for folk på gader og stræder vil kun tale om underbukser og habitter. Jeg har oplevet adskillige, der ligeud har sagt: Kære Jess Myrthu, jeg ville egentlig have stemt på dig, men en stemme på dig er en stemme på Lars Løkke, og det vil jeg ikke, siger Jess Myrthu til BT.

Han langer også ud efter håndteringen i Venstres ledelse, som fredag sendte et brev ud til folketingsgruppen om den betalte rejse til Mallorca.

- Jeg har arbejdet med krisekommunikation næsten hele mit liv, og jeg synes ikke, at denne sag er håndteret ret godt. Det er ikke god krisekommunikation, når man udsender et brev, der rejser flere spørgsmål end svar. Jeg aner f.eks. ikke, hvad jeg skal svare, når folk spørger, om der er betalt skat af tøjet og ferierejsen til familien. Jeg føler, at hele min valgkamp er ødelagt på grund af det her, siger han.

Indtil videre bakker resten af blå blok op om Lars Løkke Rasmussen som de borgerliges statsministerkandidat. Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, udtalte i går til TV2 News, at ’ingen andre hos Venstre når ham til sokkeholderne som politiker’.

Ifølge BTs oplysninger bakker De Konservative også op om Løkke så længe, at det kun er Venstres egne midler, han frådser med. Men viser det sig, at han ikke har betalt den korrekte skat af de mange goder, så er situationen helt anderledes, lyder det fra en central kilde i partiet.