Hun bliver kaldt den næste Steve Jobs, er 32 år og har selv skabt en milliardformue. Men nu risikerer den succesfulde erhvervskvinde Elizabeth Holmes at få sat en stopper for sine lukrative forretninger med blodprøveanalyser.

Elizabeth Holmes er verdens yngste kvindelige milliardær, der selv har skabt sin formue, men nu er de amerikanske sundhedsmyndigheder ved at sætte en stopper for hendes forretninger.

Det skriver det amerikanske medie The Wall Street Journal.

Allerede som 19-årig stiftede den nu 32-årige Elizabeth Holmes virksomheden Theranos, hvor strategien er at revolutionere blodprøveindustrien med ny teknologi, øget brugervenlighed og hurtigere resultater.

Men nu truer de amerikanske sundhedsmyndigheder med at lukke Theranos' laboratorier ved at fratage licenserne og forbyde Elizabeth Holmes at foretage forretninger via noget andet laboratorium i to år.

Det fremgår af et brev, som sundhedsmyndighederne (CMS) har sendt til Theranos, og som The Wall Street Journal angiveligt er i besiddelse af en kopi af.

I løbet af de seneste seks måneder er der blevet sået alvorlig tvivl om Theranos' blodtestprodukt Edison, nøjagtigheden af patienternes testresultater og laboratoriets arbejdsmetoder.

CMS gennemførte i november 2015 en inspektion af Theranos' laboratorium i Californien og fandt fem store overtrædelser af den amerikanske lov for kliniske laboratorier.

Af brevet, der er dateret 18. marts 2016, fremgår det videre, at CMS har givet Theranos ti dage til at redegøre for anklagepunkterne og fremlægge dokumentation for, hvorfor virksomheden ikke skal pålægges sanktionerne. Ifølge The Wall Street Journal har Theranos svaret, og CMS er ved at gennemgå svaret.

Theranos blev i 2014 vurderet til at være ni mia. dollar værd svarende til knap 60 mia. kr., og stifteren Elizabeth Holmes sidder på mere end halvdelen af aktierne. Ifølge det amerikanske magasin Forbes er Elizabeth Holmes' formue anslået til 3,6 mia. dollar eller knap 24 mia. kr.

Hun er flere gange blevet sammenlignet med den afdøde stifter af Apple, Steve Jobs. Det skyldes blandt andet, at hun ligesom Steve Jobs droppede ud af universitet for at blive iværksætter - med succes. Begge har stiftet virksomheder, der har revolutioneret sin branche med brugervenlige produkter. Og så har Elizabeth Holmes, ligesom Steve Jobs havde, en kærlighed for at gå klædt i sorte rullekravetrøjer.