Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det skaber glæde og lettelse blandt naboerne, at Københavns Kommune vil smide Bandidos-rockerne ud af Vanløse. Nabo Lars Georg Jensen glæder sig til at få trygheden tilbage, selv om det vil tage tid.

- Jeg er utrolig glad for, at politikerne er blevet enige om, at rockerne skal væk fra Tudskærvej. Vi har længe bedt dem om at have modet til at tage beslutningen, og det er dejligt, at de nu vil bruge lovgivningen til at få os ud af denne situation, siger Lars Georg Jensen, der bor på samme vej som rockerborgen og er formand i Grundejerforeningen i Vanløse.

Mandag aften besluttede et enigt Teknik- og Miljøudvalg, at Københavns Kommune måtte gøre noget, for at få rockerne ud af villakvarteret. De støtter de frustrerede borgere og går nu ind i kampen for at få Bandidos ud med en ny anti-rockerpakke under armen. Naboerne ser frem til at få trygheden tilbage i deres hjem.

Frygten sidder dybt

- Efterhånden er glæden ved at være i eget hjem sivet ud af os og erstattet med frygt. Vi glæder os til at kunne sidde i vores stuer og ikke blive påvirket, når vi hører en Harley-Davidson starte ude på vejen. Den dag, det lykkes, er vi i mål, siger Lars Georg Jensen.

Men frygten sidder dybt i naboerne. Mange af dem har oplevet at blive truet i løbet af det år, rockerne har boet på vejen. Flere har også fået smadret deres vinduer og har været ofre for hærværk.

- Jeg tror ikke, trygheden kommer tilbage med et trylleslag, når rockerne er væk. Trygheden kommer tilbage stille og roligt, og det glæder vi os usigeligt meget til, siger han.

Tilgiver kommunen

Lars Georg Jensen har i lang tid været vred på kommunen over, at de ikke greb ind i sagen før. Han mente, at kommunen var berøringsangste, fordi de mente, at borgerne selv måtte klare ærterne. Men nu er de tilgivet.

- Jeg kan godt tilgive politikerne, at de har været lang tid om at reagere og tage den her beslutning. De har været for længe om at opdage problemet, men når de leverer varen til sidst, er det godt nok, siger han.