Er du på festivalen, og har du en historie? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Sammen med Midt- og Vestsjællands Politi har Roskilde Festival intensiveret sikkerheden på dettes års festival.

Politi bevæbnet med maskinpistoler, betonklodser i massevis og sluser ved trappeovergangen mellem campingområderne Øst og Vest. Roskilde Festival har i år øget sikkerheden markant for deres gæster.

Ifølge festivalens sikkerhedschef Morten Therkildsen har Roskilde Festival i de seneste år været ekstra opmærksomme på den øgede terrortrussel - og i år er der derfor i samarbejde med politiet iværksat en række nye sikkerhedstiltag i forhold til tidligere år.

Visitationen indtil festivalpladsen er intensiveret, og markant mere bevæbnet politi patruljerer på campingområdet og festivalpladsen. Samtidig har politiet kontrolposter uden for selve festivalområdet.

Som noget nyt har man i år opsat afspærringer i form af betonklodser, der skal hindre køretøjer i uberettiget at køre ind på området.

»Vi har betonklodser rigtig mange steder. Sidste år havde vi stort set ingen. Det er en stor ændring, som vi planlagde i vinter – blandt andet på grund af terrorangrebene i Nice og Stockholm,« siger festivalens sikkerhedschef.

Stemning på Roskilde Festival 2017, onsdag den 28. juni 2017.
Stemning på Roskilde Festival 2017, onsdag den 28. juni 2017. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Han forklarer, at man rundt omkring festivalområdet har fem kontrolposter med bomme, så det er muligt at kontrollere, hvilke køretøjer der skal ind på festivalen.

Derudover vil festivalgæsterne opleve, at visitationen ved indgangene til festivalpladsen også er blevet intensiveret.

»Vi har i år ændret på visitationen, når du går ind på festivalpladsen for at høre koncerter. Der vil være forskellige niveauer af visitationer, og du ved aldrig, om du bliver visiteret, eller hvordan det vil foregå,« fortæller Morten Therkildsen.

Han opfordrer festivalens gæster til at være opmærksomme på de nye tiltag. Du kan blandt andet gøre det lettere for vagterne at visitere ved ikke at tage store rygsække med ind på festivalpladsen.

Samtidig forklarer han, at det er vigtigt, at gæster er opmærksomme på, hvad der sker omkring dem. Hvis man oplever, at nogle har en unormal adfærd, skal man henvende sig til festivalens personale eller det politi, som patruljerer.

Roskilde Festival blev i lørdags skudt i gang, da mange tusind festivalgæster stod klar, da campingområdet blev åbnet, Og nu efter fem dages festival kan man ifølge sikkerhedschefen tydeligt mærke, at gæsterne har taget de nye tiltag til sig.

»Hvis vi ser tilbage på 2015, så var mange irriterede over, at de skulle visiteres, men efter terrorangrebet i Paris kan vi mærke, at det har ændret sig. Nu forventer vores gæster, at vi visiterer dem for det gør dem mere trygge,« lyder det fra sikkerhedschefen.

Voxpop: Tænker festivalsgæsterne over den øgede sikkerhed?

Emil Smed, 22 år.
Emil Smed, 22 år.
Vis mere

Har du tænkt over øget sikkerhed?

Emil Smed 22 år: »Selvfølgelig har man det. Specielt med alt det, der er sket rundt omkring og på den måde burde Roskilde være et nemt mål. Det er jo ikke rigtig til at komme til med bil, men de laver jo stikprøver og kontroltjek. Vi har en ven, der arbejder i Beredskabsstyrelsen, der har fortalt meget om, hvordan de har øget sikkerheden, så i den forstand har jeg ikke været utryg.«

Frygter du der sker noget?

Emil Smed 22 år: »Overhovedet ikke.«

Nanna Hansen, 21 år.
Nanna Hansen, 21 år.
Vis mere

Har du tænkt over den øgede sikkerhed?

Nanna Hansen 21 år: »Jeg har skænket det en tanke og tænkt 'ej det kunne da være oplagt for en bombemand, der hvor man løber ind.' Der bliver man jo hverken tjekket for bomber eller noget som helst. Det er jo random og uventet, når terror sker.«

Caroline Adamsen, 19 år.
Caroline Adamsen, 19 år.
Vis mere

Har du tænkt over den øgede sikkerhed?

Caroline Adamsen 19 år: »Jeg tænkte på det, inden jeg tog afsted, men nu hvor jeg er her, føler jeg mig helt tryg.«

Olivia Christensen, 18 år.
Olivia Christensen, 18 år.
Vis mere

Har du tænkt over den øgede sikkerhed?

Olivia Christensen 18 år: »Jeg har været rimelig bange over det, fordi det kunne være ret nemt at smide en bombe her, fordi der er sindssygt mange mennesker.«

Har det været med i jeres overvejelser, hvorvidt i skal på Roskilde eller ej.

Olivia Christensen 18 år: »Lidt. Men man skal heller ikke være bange, for så skulle jeg jo bare sidde derhjemme.«