Lyt til artiklen

Med 144.000 liter fadøl solgt lørdag aften, regner Danmarks Smukkeste Festival med, at ølsalget på årets festival vil sætte rekord. Den histidige rekord er i øvrigt fra sidste år, hvor der blev solgt 150.000 liter fadbamser under bøgetræerne.

At det ser ud til, at denne rekord i år bliver slået er ganske imponerende, set i lyset af, at antallet af gæster er sat lidt ned i år, efter at gæsterne sidste år oplevet at festivalen blev for pakket. Eller, som B.T.s Steffen Jungersen udtrykker det:

- Sidste års festival fik de berømte sild i en tønde til at ligne en øvelse i bevægelsesfrihed.

Den slags vil en festival selvfølgelig nødig have hængende på sig, så i år er der 5.000 færre gæster i de østjyske skove. Og alligevel lader det altså til, at der vil blive sat ølrekord.

Også salget af cider og flaskeøl har ligget højt: omkring 225.000 flasker øl er indtil videre blevet sat til livs. Det eneste, der stadig ikke er salg i er alkoholfrie øl.
Poul Martin Bonde, festivalens talsmand vurderer at salget af Faxe Free ligger stabilt i forhold til sidste år - på omtrent tre kasser.
 
Festivalledelsen tilskriver størstedelen af ansvaret for det svimlende ølsalg det meget varme vejr, der har været på årets festival. Kun en anelse regn blev det til lørdag aften, ellers har solen skinnet næsten hele ugen.