Ifølge træningsekspert Morten Zacho er der en fysiologisk fordel for B-mennesker i at løbe om eftermiddagen.

Det kan være praktisk og en dejlig start på dagen, når man tager sig en løbetur tidligt om morgenen. Selv for folk, der er aktive om aftenen og normalt står sent op.

Morten Zacho, der er cand.scient i idræt og træningsekspert, bifalder morgenturen, fordi man med god samvittighed kan sætte flueben ved dagens motion på to-do-listen.

- At løbe tidligt om morgenen er en frisk start på dagen, og fordelen kan være, at alle andre ting, man foretager sig, kan komme til at virke bonusagtige. Der bliver sat gang i nogle aktivitetshormoner i kroppen, som simpelthen kommer i omdrejninger, og derfor vil man typisk være meget frisk i løbet af formiddagen, siger Morten Zacho.

Desuden påpeger han, at man skal vælge morgenløbet, hvis dagen skal være mere effektiv. Mange har det problem, at man ikke får løbet efter arbejde, fordi der så skal købes ind og laves mad. Og pludselig er det blevet for sent. Den problematik undgår man, med den tidlige tur.

Men der slutter fordelene så også – især for B-mennesker, der er meget trætte om morgenen.

Morten Zacho mener nemlig ikke, at der er en fysiologisk fordel ved at løbe tidligt frem for andre tidspunkter af dagen. En anden ulempe ved den tidlige tur kan være, at man kan blive ekstra træt om eftermiddagen og dermed ikke har overskud til meget.

- B-mennesker vil rent fysiologisk få større effekt at løbe efter middag, men hvis man ikke har tid, er det alt andet lige bedre at få gjort det tidligt i stedet for slet ikke at få noget motion, siger Morten Zacho.