Hvad er de tidligere grandprix-stjernes bedste minder? Hvilket grandpix-hit er det bedste gennem tiderne? Og hvordan laver man et godt grandprix-hit?

Det er nogle af de spørgsmål, du får svar på i BT TVs første grandprix-program.

Vi har sammensat en udsendelse, som varer lidt over en time. Her kan du også møde halvdelen af de deltagere, som stiller op til Dansk Melodi Grand Prix i Odense lørdag aften. Vi går bag om hittet, er til grandprix-fest for alle de ældre i Odense og er med en af deltagerne tilbage, hvor det hele startede, nemlig i Odense Skoleorkester.

God fornøjelse.

Programoversigt

00.20
Velkommen

01.07
Kæmpe grandprix-fest for de ældre i Odense Kommune - mød vinderne af senior Melodi Grand Prix, 'POP ('Peter og Pigerne'), Anne Herdorf og Kirsten Siggaard

03.16
I studiet: Besøg af Bryan Rice, som stiller op til Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sang nummer 1, 'I Choose U'.

11.17
De kendtes yndlings-hit: Keld og Hilda Heick, Pilou Asbæk, Dario Campeotto, Lina Rafn, Marie Bach Hansen og Pernille Vigsø Bagge fortæller, hvad der er deres yndlingsgrandprix-hit.

13.41
Grandprix-stjernernes bedste minder: Stig Rossen afslører en alternativ grandprix-tekst.

16.17
I studiet: Besøg af Anna David, som stiller op til Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sang nummer 9, 'It Hurts'.

22.08
Kan Basim synge og danse på samme tid? Kom med til koreografiprøve.

24.11
De kendtes yndlings-hit: Jacob Riising, Louise Wolff, Morten Marinus, Birthe Kjær, Inger Støjberg, Lise Rønne og Remee fortæller, hvad der er deres yndlingsgrandpix-hit.

27.36
Bag om grandprix-hittet: Derfor vandt 'En lille melodi' over 'Danse i Måneskin' i 1987.

28.56
Politikernes grandprix: Inger Støjberg (V) afslører, hvordan en grandprix-autograf blev en del af storpolitik.

30.14
I studiet: Besøg af Danni Elmo, som stiller op til Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sang nummer 4, 'She's the one'.

38.12
Grandprix-stjernernes bedste minder: Keld og Hilda rejser tilbage i tiden.

40.34
Det hele begyndte med en pige. Deltager i årets grandprix, Michael Rune besøger Odense Skoleorkester, hvor hans saxofonkarriere begyndte for 15-20 år siden.

43.24
I studiet: Besøg af Rebekka Thornbech og søstrene Hannah og Emma, som stiller op til Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sang nummer 2, 'Your Lies'.

51.22
De kendtes yndlings-hit: Manu Sareen, Kirsten Siggaard, Thomas Blachman, Nikolaj Koppel, Lisa Nilsson og Jørgen de Mylius fortæller, hvad der er deres yndlingsgrandprix-hit.

55.15
Politikernes grandprix: Pernille Vigsø Bagge fortæller om, hvordan hun siden 4. klasse har fejret grandprix sammen med vennen Ole P. - og hvordan andre bliver 'straffet', hvis de ikke overholder grandprix-etiketten.

56.04
I studiet: Besøg af Sonny, som stiller op til Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sang nummer 3, 'Feeling The You'.

01.03.15
Tredobbelt grandprix-vinder Lise Cabble og musikekspert Henrik Milling fortæller, hvordan man laver et godt grandprix-hit.

01.06.08
BTs journalist og grandprix-ekspert Jan Eriksen udgiver næste måned en krimi med titlen 'Smukt som et nakkeskud'. Hør ham fortælle bogen her.

Fotografer: Maj Britt Larsen, Bent K. Rasmussen, Martin Henrichsen, Jan Jørgensen, Birger Storm, Claus Bjørn Larsen.