Fredag aften kom A Friend In London og Danmark et stort skridt nærmere sejren i Düsseldorf. Det mener både de danske drenge selv og DRs kommentator Ole Tøpholm.

Her var der generalprøve i Esprit Arena, hvor det internationale melodi grand prix løber af stablen. En generalprøve, der kan vise sig at være alt afgørende for finaleresultatet. Her fulgte fagjuryen nemlig med fra de respektive lande og afgav efterfølgende deres stemme, som tæller 50 % i det samlede resultat. De resterende 50 % er seernes sms-stemmer under finaleshowet.

- Generalprøven gik rigtig godt. Vi kunne ikke gøre mere. Vi har en god fornemmelse og mener, at vi kan få en topplacering nu, lød det fredag aften efter prøven fra guitarist Sebastian Vinther.

- Vi gav den 100 %. Nu kan vi tage tilfredse tilbage til hotellet og slappe af, inden det igen går løs. Og så må vi håbe, seerne derude er vilde med os, siger han.Dana International


Efterfest Düsseldorf


Også DRs egen kommentator, der fredag aften overværede generlprøven, fortæller, at bandets performance sad lige i skabet.

- Det gik lige som det skulle. Jeg er sikker på, at juryens stemmer er hjemme, lød det overbevisende fra ham efter prøven.

- Der har været lidt kritik af, at Tim (forsangeren, red.) lyder forpustet, når han midt i sangen løber og samtidig synger på catwalken. Men det kunne jeg slet ikke høre. I stedet synes jeg, at han havde rigtig god fokus, forklarede han og tror mere og mere på en dansk sejr.

- Det har jeg nu hele tiden gjort, man har jo klaphatten på. Men jeg kan mærke det mere og mere. Hvis Europa ikke er til det franske bidrag, som jo hele tiden har været storfavorit, så er Danmark med i kampen, siger han.

Frankrig stiller op med en ung tenor. Og selv om bookmakerne peger på ham, som vinder, kan det sagtens være, det ikke falder i seernes smag, lyder forklaringen fra Tøpholm.

Den danske fagjury består i år af sanger Erann DD, Matilde Kühl fra MariaMatilde Band, Producer Chief 1
og DJ og radiovært Le Gammeltoft
 samt sanger Bryan Rice. De overværede generalprøven fra DR Byen i København.