Emmelie er stadig favorit, men ...

Mens Danmark lige nu er bookmakernes absolutte favorit til at vinde Eurovision, haler Ukraine langsomt ind på førstepladsen.

Deres bidrag hedder ’Gravity’ og synges af den 27-årige Zlata Ognevich, der ligesom mange af de kvindelige Eurovision-deltagere bestemt ikke har udseendet imod sig.

Men det er ikke kun den 27-årige sanger, der skal få seerne til at stemme på Ukraine. Den ukrainske delegation har også fået inddraget kæmpen Igor Vovkovinskiy i showet. Det blev afsløret mandag ved de første prøver, hvor den 31-årige ukrainer, der til dagligt bor i USA og er 234 cm høj, bærer den kvindelige sanger ind på scenen i begyndelsen af nummeret.

Om Igor Vovkovinskiy, der i 2010 fik rekorden som USA højeste mand og er kendt som den højeste Obama-tilhænger, bliver det trumf-kort, der får Ukarine til at løbe med sejren, det bliver afgjort i næste uge.

Indtil videre har kæmpen dog ikke fået de udenlandske bookmakere til at ændre på favoritplaceringerne. Og da Emmelie de Forest mandag mødte den udenlandske presse efter sin første prøve, stod journalister, fotografer og fans i kø for at få et billede og en kort snak med den 20-årige dansker. 

- Det er dejligt, at der er så stor interesse, men det er også meget overvældende, og jeg har helt ondt i kinderne af at smile, sagde Emmelie de Forest efterfølgende til bt.dk.

Hun får den næste uge travlt med at øve sangen og klargøre sig op til til semifinalen. Men hun får også travlt med at lave interview til flere store udenlandske medier.

- Det er dejligt at være favorit, men det er selvfølgelig også et stort pres. Men jeg prøver at lade være med at tænke så meget på det, for intet er jo sikkert. Det har jeg også talt med de andre på det danske hold om, og de er en god støtte i alt det her, sagde hun.

I stedet har hun besluttet sig for bare at nyde opmærksomheden.

- Det er fedt at mærke, at folk kan lide sangen. Og selv om jeg lige skal vænne mig til, at der er mange, der gerne vil have taget billeder med mig og have autografer, så giver det også en masse energi.

Tirsdag den 14. maj skal både Danmark og Ukraine konkurrere i den første semifinale, og går begge lande videre, skal de konkurrere igen lørdag den 18. maj i finalen.

Andre læser også