Lisa Lents, der vandt konkurrencen om at blive TDC Festreporter, fangede Basim umiddelbart efter at han havde leveret en forrygende minikoncert på TDCs scene i Eurovision Village.

Tidligere på dagen havde Basim haft sin første prøve på den store scene, og det gjorde tydeligvis indtryk på den 21-årige grandprix-deltager:

- Det er ikke for sjov, de kalder det 'den store scene', siger Basim til Lisa Lents.

- Den er virkelig stor, og man føler sig mikrolille deroppe, siger han.

Samtidig blev det ved den første prøve afsløret, hvad Basim sætter i stedet for det Dannebrog, han ifølge EBUs regler ikke må bruge på scenen. Hvad det er kan du se i klippet herover, hvor TDC Festreporter Lisa Lents interviewer Basim.

Sparkede festen i gang

Hvis Basim virker som en rolig grandprix-deltager i klippet, er det nok fordi han lige har modtaget publikums store hyldest:

Det danske vejr viste sig fra dets berømte og berygtede side, da Basim i dag satte gang i en uge, der i den grad stå i Melodi Grand Prixets tegn. Gammeltorv, der i disse dage er omdøbt 'Eurovison Village', dannede rammen for dagens musikalske fest. Folk var stimlet sammen på pladsen, og kunne momentvis nyde solen, når den tittede frem fra den ellers overskyede himmel.

Men selvom det lyder som den største cliché af dem alle, så brød solen rent faktisk igennem skyernes tunge dyne, da det 21-årige danske Grand Prix håb gik på scenen.

Og om det var solen, Basims smittende humør, eller en kombination af begge ting vides ikke, men de fremmødte Melodi Grand Prix-entusiaster, fans og forbipasserende på Strøget havde i hvert fald en fest fra det øjeblik, hvor Basim gik på scenen.

- Har I det godt? Skal vi gøre det! råbte Basim ud til en begejstret fanskare, der svarede prompte tilbage med et rungende JA!

Og skulle man være i tvivl om, hvorvidt Basims 'Cliche Love Song' er en, som hele familien kan synge med på, så skulle man være troppet op på Gammeltorv. For her kunne man være vidne til en meget blandet flok skråle om kap med hinanden - og med Basim, hvis stemme bar præg af, at han tidligere på dagen havde været igennem fire lydprøver for første gang på den store scene på Refshaleøen.

Feststemningen var til at tage og føle på, og selvom "Skubadubadabdab-dididai - Skubadubadabdab-dididai I love you" da heller ikke er verdens mest avancerede lyrik, er det, vigtigst af alt, en tekst, som alle kan synge med på. Og det kom i den grad til udtryk i 'Eurovision Village' søndag eftermiddag.

Basim sparkede det Internationale Melodi Grand Prix's finaleuge i gange med manér. Den kommende uge kommer til at byde på tonsvis af prøver og optrædener for den 21-årig knægt fra Høje Gladsaxe, og så kan man ikke gøre andet end at håbe på, at stemmen holder til finalen på lørdag. Optimismen og charmen løber i hvert fald ingen steder for Basim.