Midt- og Vestjyllands Politi beder nu offentligheden om hjælp til at finde den 49-årige Lene Ryden Skjærlund, der har været forsvundet siden fredag den 28. juni i Silkeborg. Kvinden er udviklingshæmmet og politiet mener ikke, at hun er i stand til at tage vare på sig selv.

- Hun skulle have været på et højskoleophold i dag, hvor hun ikke dukker op. Hjemme ved hende selv kan vi se, at hun ellers har pakket og gjort klart, men omstændighederne tyder på, at det stammer tilbage fra i fredags, siger vagthavende Anders Olesen til BT.

På nuværende tidspunkt mener han ikke, at der er grund til at frygte for en forbrydelse. Dog har ingen hverken set eller hørt fra hende siden fredags, ligesom ingen har nogen anelse om, hvor hun kan opholde sig.

- Den årlige jazzfestival 'Riverboat' blev afholdt i weekenden, så der er en chance for, at hun har fundet en kæreste eller er overnattet ved nogle fremmede. Men eftersom vi endnu intet har hørt, vil vi meget gerne have henvendelser fra borgere, der eventuelt har set kvinden under festivalen, siger Anders Olesen.

Lene Ryden Skjærlund beskrives som værende kraftig af bygning, kort gråt hår og dårligt gående. Hun blev sidst set iført en rød flisjakke af mærket Norway, røde briller, orange leggins og brune ruskindsstøvler.