To yngre mænd blev skudt ned ved skudattentatet på Nørrebro torsdag eftermiddag.

Politiet har anholdt i alt 17 medlemmer af banden Brothas, efter at en af dem søgte behandling for et skudsår i hånden på Bispebjerg Hospital, hvor 16 af hans kammerater også dukkede op.

Omkring klokken 17.00 torsdag eftermiddag blev en yngre mand, der ifølge B.T.s kilder er af etnisk pakistansk oprindelse, skudt ned af mindst tre mænd i en bil på Tagensvej ved Rådmandsgade.

Ifølge Ritzau ligner skyderiet et opgør mellem de rivaliserende bander fra Blågårds Plads og Brothas fra Mjølnerparken.

Et øjenvidne, der gav førstehjælp på stedet fortæller, at manden blev ramt af to skud. Et i lysken eller hoften samt et i underbenet.

Ifølge et vidne, der så attentatet på 5-10 meters afstand, blev der skudt seks til otte skud med automatvåben.

Da skuddene faldt var offeret sammen med 2-3 andre kammerater, der alle stak af fra stedet.

Nu viser det sig, at også en anden mand blev ramt ved gade-attentatet.

Det andet skudoffer blev ramt i hånden, og søgte lægehjælp på Bispebjerg Hospital, hvor han ankom med 16 yngre venner for kort tid siden.

Mændene skulle ifølge B.T.s kilder være fra bande-grupperingen Brothas, der holder til omkring Mjølnerparken, der ligger bare et stenkast fra skud-stedet.
 
- Vi anholdt de 16 for at høre, hvad de lavede derude. Manden med skudsåret vil vi også afhøre, når han er blevet behandlet, fortæller Henning Schmidt fra Københavns Politi.

Politiet har siden i eftermiddag jagtet gerningsmændene til skudattentatet over hele København og omegn. Hidtil uden held.

- Jeg kan hverken af- eller bekræfte, at der skulle være AK81ere i området, men der er selvfølgelig forøget aktivitet derude nu. Alle på Nørrebro ved jo, at der er en der er blevet skudt. - Vi har ingen oplysninger om, at der skulle være endnu et offer, men jeg kan heller ikke afkræfte oplysningen. Vi ved heller ikke om ofrene skulle tilhøre nogen bestemt bande. - Så længe vi vurderer, at der er en risiko for, at nogle kunne finde på at gøre gengæld eller få andre gode ideér, så bliver vi derude. Og det er klart, at vi holder øje med områderne omkring Mjølnerparken og Blågaards Plads.

Ifølge Ritzau skulle den hårdest ramte mand være 28 år, og have tilknytning til Blågårds Plads-banden.

Han er indlagt på Rigshospitalet og hans tilstand er stabil.

B.T. følger sagen