Koldt vand, regn og lave temperaturer har formentlig været medvirkende til tragedien på søen Rogen på den norsk-svenske grænse, hvor to danske mænd og den enes seksårige søn blev fundet døde torsdag aften efter at have mistet livet under en kanotur.

Det skriver flere norske og svenske medier, der betegner ulykkesstedet som en område med meget omskiftelige vejrforhold.

Ulykken skete på søen Rogen i nationalparken Fermundsmarka, der ligger tæt ved den norsk-svenske grænse. Her var de tre danske turister på kanotur, da de af uvisse årsager kæntrede.

Søen Rogen ligger mere end 500 kilometer nord for Stockholm. Hjemmesiden grenselandet.no beskriver området som et populært naturområde om sommeren, men kommer samtidig med en advarsel

»Det lunefulde vejr kan hurtigt forvandle den store sø Rogen til livsfarligt sted at sejle,« lyder det på siden.

Ifølge den norske avis Aftenposten beskives søen som både utilgængelig og spændende med utallige bugter og øer. Men også som et sted, hvor det hurtigt kan blæse på uden varsel.

Den svenske avis Östersunds-Posten oplyser, at det har været dårligt vejr i området det sidste døgn med regn og temperaturer på omkring fem grader.

De tre danskere var på ferie og blev ifølge VGs oplysninger meldt savnet af deres familie onsdag. Ifølge VG fortæller redningslederen, at der ikke er nogen tegn på en kriminel handling, men der imod en ulykke.

Søen, hvor de tre mennesker blev fundet, er en del af den et større flodsystem i den norske nationalpark Femundsmarka, forklarer Jan Lillebøe, redningsleder ved den norske redningscentral til VG.

»De blev fundet i vandet. De tre havde været på en kanotur, og alle tre havde redningsveste på. Femundsmarka er et stort flodsystem med masser af bifloder,« siger han.

Tre danskere blev torsdag aften fundet døde i søen Rogen i nationalparken Femundsmarka
Tre danskere blev torsdag aften fundet døde i søen Rogen i nationalparken Femundsmarka Foto: Google Maps
Vis mere

Ved du noget om sagen, så skriv gerne til BT på 1929@bt.dk