Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Anklagemyndigheden mener at vide, at Minna Dahl Michelsen, der blev fundet død i juli i et sumpområde på Lolland, blev efterladt af en anden kvinde.

Sidst i juli skete en forfærdelige tragedie på Lolland, da den 48-årige autistisk kvinde Minna Dahl Michelsen blev fundet død i et sumpområde ved Flintinge Å. Det har senere vist sig, at hun sad fast i et kohul, hvor hun senere døde af udmattelse og dehydrering.

Ifølge et anklageskrift, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, blev Minna efterladt i sumpen af den 49-årige kvinde 'L', så hun var i 'øjensynlig fare', 'hvorefter L forlod hende, alt hvorved Minna Michelsen efterfølgende afgik ved døden, formentlig som følge af dehydrering og varmepåvirkning', står der i anklageskriftet.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi fortæller til Ekstra Bladet, at man under efterforskningen blev gjort opmærksomme på, at Minna ikke var alene i området den dag.

- Det er ikke noget, der på nogen måde har gjort, at hun har været medvirkende til den andens død. Det er naturlig død. Men de har været sammen op til, siger Søren Ravn Nielsen og understreger, at der ikke er noget, der tyder på, at den tiltalte har været direkte medvirkende til Minna Michelsens død, men at hun under omstændighederne burde have reageret.

Minna Michelsen, der var mentalhandicappet og havde autistiske træk, boede i en beskyttet bolig i Klosterstræde i Nykøbing Falster, da hun forsvandt den 21. juli - hun blev fundet lidt over en uge senere søndag den 28. juli.

Teorien er, at Minna var på vej hen på Fuglsang Gods for at se på nogle hundehvalpe og i den forbindelse ville skyde genvej gennem sumpområdet, som er meget farlig.

- Det er et område, hvor der normalt går græssende køer. Og området er kendt for at skabe problemer for køerne, der også kan sidde fast. Derfor plejer man også at holde et vågent øje med køerne. Men ulykkeligvis var der ingen køer på græs, da kvinden endte med at sidde fast. Tragedien kunne nok have været undgået, hvis der havde været køer på græs, for så var hun blevet opdaget, sagde Steffen Hedemand fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi tidligere til bt.dk.

Sagen kører videre ved Retten i Nykøbing Falster den 5. december.

Andre læser også