Borgerne i Albertslund og Brøndby tager nu sagen om de mange påsatte brande i egen hånd.

Alenen natten til i mandag måtte politi og brandvæsen rykke ud hele 13 gange, og natten til påskedag var det nær gået galt, efter en påsat brand i en række opbevaringsskure tog fat i et gardin i en lejlighed i et boligområde i Albertslund.

Derfor har en gruppe borgere oprettet Facebook-gruppen ’Stop brandene i Albertslund’, hvor frivillige bl.a. kan melde sig til et privat vagtværn, der vil hjælpe politiet med at finde gerningsmændene.

Også Albertslunds borgmester Steen Christiansen er frustreret over de mange påsatte brande. De sidste seks måneder har Vestegnen oplevet mere end 100 påsatte brande, og indtil videre er det ikke lykkedes politiet at stoppe gerningsmændene.

- Situationen er yderst alvorlig. Jeg vil gerne appellere til dem, der ved noget, om at rette henvendelse til politiet, siger han til TV 2 News og fortæller, at kommunen samarbejder med politiet

- Vi skal også deltage i at forebygge brandene. Vi har sat vagter ind, der kører rundt i byen. Men det, at der bliver sat ild på en affaldsstation mindre end 100 meter fra en af landets største politistationer, siger noget om, hvilke udfordringer vi står overfor, siger Steen Christensen.

Politiet opfordrer også borgerne til at rette henvendelse, hvis de ved noget om de formodede påsatte brande. Brandstiftelsen kan give op til flere års fængsel. Og livstid hvis der er tale om personskader.

Eventuelle vidner kan ringe til Københavns Vestegns Politi på 4386 1448

Andre læser også