Bevæbnet med en pistol og en økse begik to maskerede mænd sent torsdag aften et brutalt røveri mod en bodega i Helsingør. En ansat på værtshuset blev slået til blods, da han nægtede at udlevere pengene.

Nordsjællands Politi leder fredag morgen fortsat efter de to gerningsmænd, som omkring klokken 23 i aftes begik røveriet mod Helsingør-bodegaen Nordstjernen på Egevænget 5.

Iført hættetrøjer, solbriller og tørklæder over ansigtet og bevæbnet med henholdsvis en pistol og en økse signalerede de to tydeligt, at de ikke var kommet for at danse.

- De truede tjeneren på stedet til at udlevere pengebeholdningen, men det ønskede han ikke. Derefter blev han slået i hovedet af den ene gerningsmand med pistolskæftet, og kom derved lettere til skade, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, Henrik Suuhr.

Tjeneren måtte efterfølgende bringes til hospitalet, hvor han blev syet for en flænge i panden. Under tumulten lykkedes det gerningsmændene at stikke af med omsætningen. De blev sidst set løbende mod en større boligbebyggelse i umiddelbar nærhed af Egevænget.

De to beskrives begge som 185 centimer høje. Under røveriet talte de med accent. Den ene bar en sort hættetrøje, mørke solbriller og havde en hue eller et tørklæde omkring ansigtet. Hans makker var iført en hvid hættetrøje, solbriller med spejlrefleks og dækkede sit ansigt med et hvidt tørklæde.