Vestre Landsret stadfæster dom på otte års fængsel til 17-årig dreng, der voldtog og dræbte 85-årige Gerda Møller i hendes hjem i Aalborg.

En 17-årig dreng skal otte år i fængsel for den brutale voldtægt og drab på 85-årige Gerda Møller i hendes lejlighed på Kastetvej i Aalborg i maj forrige år.

Det bestemte en enig Vestre Landsret i dag, da retten stadfæstede dommen fra byretten.

Den dengang 15-årige dreng er grønlandsk født, men var på drabstidspunktet anbragt på en nordjysk institution. Han var i Aalborg i forbindelse med det årlige karneval, men besluttede sig på et tidspunkt i fuldskab for at finde en telefon for at ringe til Grønland.

I jagten på telefonen endte han i Gerda Møllers lejlighed, og da hun bad ham forsvinde, gik den spinkle dreng amok og voldtog hende. I forløbet snittede han også kvinden 13 gange med knive fra køkkenet, før han endelig kvalte hende.

Landsrettens dom på otte års fængsel er den højeste straf til unge under 18 år. Hans forsvarer ønskede ham idømt en ungdomssanktion med socialpædagogisk behandling, men dommere og domsmænd i landsretten fandt altså ingen grund til at omstøde maksimumstraffen fra byretten.

/ritzau/