Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En 35-årig mand er blevet gennembanket, stukket i maven flere gange og har fået tredobbelt kraniebrud. Hans svigerinde er fundet død bare 350 meter derfra, og politiet har anholdt og sigtet tre mænd fra området. Men sagen oser alligevel af mystik.

En mystisk sag har rystet Nordjylland og forundret politiet. Spørgsmålene er mange, svarene få og motivet endnu uklart. Men sikkert er det, at hvad der startede som et barbesøg søndag aften for en 50-årig kvinde fra Skagen og hendes kærestes 35-årige bror endte fatalt. Et døgn sener var kvinden død – frosset ihjel på en mark 35 kilometer fra Skagen – mens svogeren var blevet lagt i kunstigt koma med tredobbelt kraniebrud og flere knivstik i maveregionen. Tilsyneladende var et banalt trafikuheld hvad der stoppede hans liv fra at ende i flammer.

Sagen begyndte at rulle kort efter klokken 1 natten til mandag, da en knallertkører ringede til Nordjyllands Politi. Han var blevet påkørt af en varevogn i krydset mellem Tuenvej og Skagensvej i Elling lidt uden for Frederikshavn, og da han havde konfronteret varevognens chauffør, var denne stukket af til fods. Men bagi varevognen, der var kørt fast i noget blødt græs, havde knallertkøreren fundet noget langt mere bekymrende: En mand. Slemt forslået, med flere knivstik i maveregionen og, skulle det siden vise sig, med tredobbelt kraniebrud. Indsmurt i sit eget blod og benzin, der – ifølge politiets teori – skulle bruges til at brænde den 35-årige mand ihjel.

Men det makabre fund blev kun det første kapitel i sagen, der har sendt chokbølger gennem Nordjylland og efterladt både politi og borgere med flere spørgsmål end svar.

Svigerinden frøs ihjel

Allerede ti minutter efter at politiet var ankommet til varevognen og knallertchaufføren i Elling, fik ordensmagten sporet sig ind på den bortløbne chauffør. Cirka ti minutter senere blev en 41-årige mand anholdt, og senere på natten foretog politiet endnu en anholdelse. Denne gang en 30-årig, der, ligesom både det 35-årige offer og den 41-årige chauffør, var fra Skagen.

I de tidlige aftentimer mandag gjorde politiet endnu et ubegribeligt fund. Efter at have sat politihunde ud som en del af efterforskningen i sagen om den 35-årige, fandt de liget af voldsofferets svigerinde på en mark bare 350 meter fra varevognen. Familierelationen og de tætte gerningssteder fik politiet til at kalde dødsfaldet for mistænkeligt, men overfor Berlingske fortæller vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen, nu, at der ikke ligger en forbrydelse bag den 50-årige kvindes død. I stedet var det nattens kulde, der endte med at stands den berusede kvindes hjerte.

»Vi synes også, det var mistænkeligt, at de blev fundet så tæt på hinanden, men vi må bare konstatere, at hun ikke har været udsat for nogen forbrydelse. Hun er hverken blevet dræbt eller udsat for vold,« siger Frank Olsen og fortsætter:

»Hun er blevet kørt til Elling sammen med den 35-årige [voldsofferet, red.], men hun er ikke blevet smidt af på marken. Hvad der er sket i Elling og sammenhængen kan jeg ikke kommentere på«.

Set på en bar i Skagen

Frank Olsen bekræfter, at svigerinden forlod Havnekroen i Skagen sammen med sin svoger cirka klokken 22:20 søndag aften. BT har tidligere skrevet, at der findes videooptagelser, der viser, at kvinden bliver »ført ud mod varevognen af to mænd«, men om de to ofre kendte mændene ved vicepolitiinspektøren ikke. Så langt er efterforskningen endnu ikke nået, fortæller han. Heller ikke Havnekroen har ønsket at kommentere sagen overfor Berlingske.

Sikkert synes det dog, at både den 35-årige mand og den 50-årige kvinde er blevet transporteret de 35 kilometer fra Skagen til krydset i Elling i varevognen. Men hvad der ellers er foregået i tidsrummet mellem 22:20 og trafikuheldet knap tre timer senere er endnu uvist for offentligheden. Forklaringerne fra de anholdte er vage, fortæller Frank Olsen, og den 35-årige har politiet endnu ikke haft mulighed for at snakke med. Det er deres håb at det kan ske i løbet af ugen, men fordi han er så slemt tilredt, er efterforskerne nødt til at vente på lægernes accept.

Ejendom i Elling ransaget

Natten til tirsdag foretog politiet yderligere to anholdelser. Kørt før klokken to blev en 36-årig mand anholdt i forbindelse med ransagelsen af en ejendom i Elling, og 04:19 blev også en 48-årig mand sigtet i sagen om voldsofferet fra varevognen i forlængelse af ejendommen i Elling. Senere løsladte politiet den 36-årige, men både den 48-årige samt den 41-årige og den 30-årige, der blev anholdt natten til mandag, er fortsat fængslet i sagen. Ifølge Frank Olsen, har de dog ikke hjulpet efterforskerne meget:

»De er ikke særligt meddelsomme, dem vi har sigtet for drabsforsøget på den 35-årige. Det er nogle ganske vage forklaringer, de er kommet med,« siger efterforskningslederen, der derfor heller ikke kan sige noget om motivet endnu.

Vicepolitiinspektøren fortæller desuden, at politiets teori er, at varevognen var på vej til den ejendom i Elling, som politiet senere ransagede, da den kørte fast i græsset ved Tuenvej. Hvordan politiet fandt frem til boligen i Elling vil Frank Olsen ikke fortælle, da det skete som en del af efterforskningen. Men, fortæller han, så er efterforskerne stadig i gang med at lave tekniske undersøgelser på ejendommen.

»Det er en mystisk sag, men…«

Foruden at gøre undersøgelserne på ejendommen i Elling færdige, skal politiet også snakke med vidner fra Havnekroen i Skagen samt snakke med den 35-årige, når lægerne vurderer at det er forsvarligt, samt gå endnu en afhøringsrunde med de anholdte. Ifølge Frank Olsen har Nordjyllands Politi efterhånden et nogenlunde billede af hvad der er sket i tidsrummet mellem baren i Skagen og færdelsuheldet i Elling, men motivet er stadig det store spørgsmål, fortæller vicepolitiinspektøren.

»Vi ved endnu ikke noget om motivet, eller hvilke aftaler eller relationer der er i mellem de anholdte og ofrene. Det er noget af det, den videre efterforskning skal forsøge at besvare. Men der er ikke noget der tyder på, at det skulle være banderelateret,« siger Frank Olsen og fortsætter:

»Vi har efterhånden et ret godt billede af, hvad der faktuelt er foregået, synes jeg. Men jeg kan godt forstå, hvis folk synes, at det er en mystisk sag. Det synes vi også selv i starten«

Andre læser også