Den myrdede flyveleder Peter Nielsen var en passioneret ishockeyspiller. Hver onsdag mødtes den danske flyveleder sammen med et hold arbejdskolleger, som sammen trænede og spillede.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Flyvelederne hos firmaet Skyguide i Kloten udenfor Zürich kommer fra mange europæiske lande. En løn på mellem 480.000 og 700.000 kroner om året, lav skat og pensionering når man fylder 55 år, gør det populært at arbejde hos det Schweiziske firma.

»Pescha«, som var Nielsens sweizertyske kælenavn, kom til Skyguide fra en tilsvarende stilling i Kastrup Lufthavn i København mod slutningen af 1995. Han fik sin godkendelse som flyveleder fra Statens Luftfartsværk 31. marts 1994.

Yderligere 16 danskere arbejder for Skyguide, og mange af dem bor i det samme område med udsigt til Kloten Lufthavn, som Peter Nielsen og hans hustru Mette, med hendes 13 år gamle søn og parrets to små børn på henholdsvis to et halvt og fire år.

To af de øvrige danskerne var også med til at spille ischockey i Bülach, fem minutter i bil fra Nielsens hjem.

Tekniske beviser
Kriminalpolitiet i Zürich ville i går ikke kommentere, hvorvidt arkitekten og ingeniøren Vitalij Kalojev, 48, fra Kaukasus, har tilstået mordet på Peter Nielsen tirsdag aften. Men de tekniske beviser mod ham er overvældende.

Peter Nielsen var lige kommet hjem efter en tjenesterejse til udlandet, da han fik øje på Kalojev som gik rundt ude i hans have. Nielsen kom ud og spurgte manden hvad han ville. Mette Nielsen kunne høre de to føre en kort samtale på tysk, inden der lød nogle besynderlige lyde.

Da hun kom ud på terrassen foran huset, fandt hun sin mand liggende på jorden med utallige knivstik i halsen, lungerne, hjertet og flere andre organer. Det er stadig uklart hvorvidt en nabokvinde, som viste Vitalij Kalojev familjen Nielsens hus, også så ham angribe danskeren.

Den retsmedicinske undersøgelse af Peter Nielsens lig forelå i aftes. Den viser at han døede øjeblikkelig af det første stik.