I begge ender af Danmark blev personer i nat overrasket af tyve, der kom på uanmeldt nattebesøg.

Ved Skælskør på Sjælland truede en hjemmerøver sig til en bil, mens to tyve under deres togt vækkede et ægtepar i soveværelset i deres hus i Hjallerup i Nordjylland.

Mest voldsomt gik det dog for sig, i et hus på Sorø Landevej i nat, hvor en 36-årig mandlig hjemmerøver med en kniv og hammer truede sig til en Ford Fiesta, som han efterfølgende stak af i.

- Det eneste, han ville have, var bilen, som han efterfølgende stak i. Men det blev en kort fornøjelse, siger vagtchef ved Sydsjællands Politi, Ole Hald til Bt.dk

For da gerningsmanden havde truet sig til bilen fra sit offer, en 48-årig mand, stak den forvirrede gerningsmand af, og da han nåede motorvejen gik det helt galt.

- Han kommer ned i den gale kørselsretning, og efter at have kørt som spøgelsesbilist rammer han kl. 02.20 autoværnet i den stjålne bil, hvorefter han stikker af. Men allerede en halv time efter finder en hundepatrulje manden, der ligger og trykker sig i nærheden, siger vagtchef, Ole Hald.

Politet mistænker den 36-årige gerningsmand for at have været påvirket, og han bliver i løbet af i dag fremstillet i grundlovsforhør.

Hjemmerøvere i Nordjylland

Også i Nordjylland var hjemme-tyve på spil. Det fik et middelaldrende ægtepar i Hjallerup at mærke, da de ved kvart i to tiden i nat blev vækket af to tyve, der stod i deres soveværelse og lyste dem i hovedet med lommelygter.

- Med manden i hælene tager de to gerningsmænd herefter benene på nakken, mens konen ringer efter os, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Frank Liltorp til Bt.dk

Det chokerede ægtepar, har ikke været i stand til at give et signalement af de to gerningsmænd, og politiet har derfor ikke meget af gå efter. Tyvenes eneste udbytte blev i øvrigt et meget lille beløb i kontanter.