Det har vakt almindelig forargelse, at lovløse unge fra Odense bydelen Vollsmose har lagt en video ud på You Tube, hvor de håner politiet.

Der er tale om en videooptagelse fra 18. maj, hvor 10-15 unge med indvandrerbaggrund forsøger at latterliggøre og forhåne to unge politibetjente under en aktion i Vollsmose, og konsekvensen af videoen bliver nu, at flere af de involverede unge vil blive sigtet for overtrædelse af straffeloven..

Videoen er optaget i forbindelse med, at to betjente standsede en mand på en stjålet motocrossmaskine.

I videoen påstås det, at politifolkene kørte den pågældende fartbølle ned, men det afviser politiet. Midt under det hele bliver en politiradio stjålet fra en af betjentene. Det giver følgende undertekst på videooptagelsen: ”Lille politimand, hvor er din walkie talkie”.

Da politifolkene vil anholde radio-tyven, er der undertekster som ”Hahaha, den har han”, ”Fang ham, hvis du kan”, ”Fuuuuck, vi leger med Jer” og ”Nåår – tag en tudekiks hr. betjent”.

Til sidst kommer teksten ”Fuck systemet. Her styre Vollsmose Outlaws.”

- Det hele startede den pågældende dag med, at unge med elefanthuer på motocrossmaskiner kørte ind i baggården til vores politistation i Vollsmose, og derefter fulgte politijagten bag Egeparken og Bøgeparken i Vollsmose, og det er her videoen er optaget. Det kan undre mig meget meget, at man på den måde vil delagtiggøre offentligheden i deciderede ulovligheder. Der er bl. a. tale om, at man har overtrådt straffeloven ved at forstyrre igangværende politiforretning, og ved at man har stjålet en af politiets radioer. Nu skal den kommende tid vise, hvem der skal sigtes for hvad, siger leder af lokalpolitiet i Odense, Johnny Schou.

Politiet har efter at have gennemgået videoen konstateret, at flere af dem, som er med på vidoen hører til blandt de mere problematiske unge i Vollsmose.

Se videoen øverst i artiklen.

Andre læser også