Lyt til artiklen
Betjente og politifunde fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er tirsdag middag i gang med at lede efter den kniv, der sent mandag aften blev brugt til drabet på en 26-årig mand på Glasværksvej i Fensmark. To kvinder, hvoraf den ene er hans jævnaldrende eks-kæreste, er anholdt for drabet.

- Det er korrekt, at vi ikke har fundet gerningsvåbnet og stadig leder efter det, bekræfter vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til bt.dk.

Begge de anholdte kvinder på hhv. 26 og 24 år vil kl. 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved.

- Den 26-årige vil blive sigtet for selve drabet, mens den 24-årige veninde vil blive sigtet for for medvirken til drab. Veninden vil ikke blive begæret varetægtsfængslet, men vi fremstiller hende for at få hendes forklaring sikret i retten, forklarer vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Af hensyn til den fortsatte efterforskning, der endnu er i en indledende fase, vil politiet bede om at få grundlovsforhøret afviklet bag lukkede døre - altså uden at  presse og andre tilhørere må være til stede.

Knivdrabet fandt ifølge oplysninger til bt.dk sted på en parkeringsplads ved Ardagh Glass Holmegaard, hvor den 26-årige mand netop havde fået fri fra sit skifteholdsarbejde på en af virksomhederne ved glasværket.

- Jeg kendte ham ikke så godt, men det er uhyggeligt, at det kan ske lige uden for ens arbejdsplads. Det er selvfølgelig et samtaleemne inde på fabrikken i dag, selv om han var ansat i et andet firma end mit, siger Anders Kullebo.

Politiet har endnu ikke konkret villet løfte sløret for årsagen til knivdrabet, men en af teorierne er, at det drejer sig om jalousi fra den tidligere kæreste side, efter at den 26-årige mand angiveligt skulle være gået tilbage til sin oprindelige kæreste, som han havde haft før forholdet med den nu anholdte og drabssigtede.