Lars Dyrner, der er far til forsvundne Nikolaj Dyrner, forstår ikke, at politiet ikke sætter flere folk til at gennemgå videomateriale fra S-togene.

Den 28-årige familiefar Nikolaj Dyrner er forsvundet på femte døgn. Mens sneen og vinterkulden vælter ned over Danmark, har hans far, Lars Dyrner, sammen med en række frivillige forsøgt at finde sønnen, der ikke er set siden natten til torsdag, hvor han besøgte en kammerat i Lyngby, nord for København.

Bedst spor lige nu er flere henvendelser fra folk, der mener at have set Nikolaj i et S-tog i retningen mod Greve. Politiet har siden lørdag gennemgået overvågningsmateriale fra S-togene, og ikke før de er gennemset, vil politiet sende ekstra mandskab ud for at lede - og det frustrerer Lars Dyrner.

- Nøglen til det hele er at få kigget DSB-overvågningsvideoerne igennem. Det er politiet stadig i gang med, og de forventer ikke, at de er færdige før i morgen (tirsdag, red). Jeg kan simpelthen ikke forstå, at det kan tage så lang tid, siger Lars Dyrner og fortsætter:

- Det var allerede lørdag, at vi sagde til politiet, at vi havde fået henvendelser fra folk via vores Facebook-side, der havde spottet ham. Så det går fandeme langsomt.

Lars Dyrner har tilbudt politiet at hjælpe med at gennemse videomaterialet, men det er han blevet afvist grundet fortroligheden ved videoernes indhold, fortæller han.

Nikolaj Dyrner havde drukket sammen med en kammerat onsdag aften, indtil de to kom op at skændtes. Nikolaj var gået fra lejligheden mellem klokken 03.00 og 06.00 natten til torsdag, og siden har ingen hørt eller set familiefaren, der til dagligt bor med sin kæreste, søn og papsøn i Ishøj.

Hjemmeværnet er klar, men..

Mandag var over 40 frivillige ude at lede efter den selvstændige tømrer. Der blev ledt i parkeringskældre, ved søer og kirkegårde, ja mere eller mindre overalt i Lyngby, uden det kastede nye spor af sig.

Politiet har ligeledes været ude med sporhunde, men de vil endnu ikke indsætte mere mandskab, før man ved mere om, hvor Nikolaj kunne være. Og det er trættende, mener Lars Dyrner, for Hjemmeværnet står klar til at hjælpe.

- Vi har talt med nogle frivillige, der har kontakter til Hjemmeværnet. De kan fortælle, at Hjemmeværnet sådan set er klar til at hjælpe, hvis politiet retter henvendelse. Men da jeg talte med politiet i dag, vidste de ikke, hvor de skulle sende folk hen. Lige nu har de ikke et sted, de mener, at han kunne være, siger Lars Dyrner og afslutter:

- Området er så stort, at det vil kræve en masse mennesker at gennemgå. Det er så det, vi prøver selv.