200 mennesker gik fakkeltog gennem København for at mindes 4-årige Rasmus, der for en uge siden blev kvalt af sin egen mor. De mange fremmødte ønskede også at råbe op i en strid om, hvor den lille dreng skal stedes til hvile.

- Når man har forældremyndigheden over et barn, skal man handle i barnets tarv. Rasmus' mor slog sit barn ihjel, og dermed burde hun miste alle rettigheder til at bestemme videre over Rasmus, siger Stefan Munk, der har været ven med Rasmus' far, Carsten, i gennem 20 år.

4-årige Rasmus mistede livet for en uge siden. Han blev kvalt af sin 35-årige mor, som han boede hos i Aalborg. Hun blev efterfølgende indlagt og er fængslet i psykiatrisk varetægt, sigtet for manddrab.

Venner, bekendte og kolleger - tæt på 200 fremmødte - samledes mandag på Rådhuspladsen i København for at mindes Rasmus og vise deres støtte til drengens far Carsten. Senere mandag bliver det afgjort i skifteretten I Aalborg, om Carsten kan få lov at begrave sin søn på Frederiksberg tæt på hjemmet. Indtil sin død boede Rasmus hos sin 35-årige mor i Aalborg, og hun ønsker ham begravet dér.

- Det tryggeste sted for et barn burde være på moderens skød, men det var det altså ikke for Rasmus. Hans far skal have lov at begrave ham tæt på sit hjem, så han kan tage ud til graven hver dag. Det er en del af helingsprocessen, som jeg ser det, og det kan ikke passe, at Rasmus' mor skal have noget at sige i den her sag. Det mistede hun al ret til, da hun slog sit barn ihjel, siger Stefan Munk, inden der blev stille på Rådhuspladsen i et minuts stilhed for Rasmus.

Demonstrationen var arrangeret af Mikkel Guldbæk, der er en af Carstens tætte venner.

- Jeg håber, vi kan gøre en forskel nu. Vi skal for det første kæmpe for, at det her aldrig sker for endnu et barn, men hvis det sker, skal der stadig handles i barnets interesse. Nu har vi kastet bolden op, og det er som sådan ingen kunst, men der er nogen, der skal gribe den. Rasmus skal ikke have levet forgæves, siger Mikkel Guldbæk.

Efter et minuts stilhed afholdt klokken 13.30 fortsatte de mange fremmødte med tændte fakler i hænderne til Frederiksberg, hvor Rasmus' far Carsten bor og også vil have sin søn begravet. Her afventer de skifterettens beslutning.