Lyt til artiklen

19-årige Ricko Træholt blev lørdag aften dræbt af knivstik på Høje-Taastrup station. Søndag aften er et utal af familie, venner og andre pårørende mødt op for at vise deres sorg og sympati. Rickos mor brød grædende sammen, da hun nåede frem til stedet, hvor hendes søn mistede livet.

Tusindvis af blomster fylder gulvet på Høje-Taastrup station, mens funklende stearinlys danner navnet Ricko. Op af en mur står der et skilt med ordene R.I.P Ricko, hvil i fred, mens der på et andet stykke karton står: Drop din kniv, red et liv, hvil i fred.

Over 100 mennesker er ifølge BTs udsendte mødt op på Høje-Taastrup station for at mindes Ricko Træholt, der lørdag aften døde efter, at han blev tildelt flere knivstik i halsen og ryggen efter et slagsmål. Mange har lagt blomster og lys, mens nogle venner har hængt et Brøndby-flag op samt lagt små Brøndby-tallerkener fyldt med cigaretter ved siden af. Alt sammen for at mindes den person, som Ricko var.

- 20:15 blev der holdt et minuts stilhed, hvor der var bomstille. Tavsheden blev kun afbrudt af folk, der snøftede og lyden af togene i baggrunden, fortæller BTs udsendte.

Efterfølgende blev der dannet en gang igennem de mange mennesker, så Rickos mor kunne se det sted, hvor hendes søn blev dræbt lørdag aften. Hulkende blev hun ført igennem menneskemængden af blandt andre vennen Brian Torian, som BT snakkede med efterfølgende.

- Jeg håber, at det her vil få de unge til at tænke over konsekvensen af det, de laver. Og jeg håber, at gerningsmændene vil tænke over, hvor ulykkelig de har gjort en anden familie, sagde han.